2013. november 27., szerda

Legend of Hyang Dan / 향단전

Dél-Koreai / 2007     2 részes

Rendezte:  Kim Sang Ho
Forgatókönyvet írta: Myung Chang Hyun, Kim Ji Wan

Főszereplők:
Choi Si Won: Lee Mong Ryong
Seo Ji Hye: Hyang Dan
Lee Ji Soo: Chun Hyang
Huh Jung Min: Bang Ja

Egy klasszikus történet, ami már sokszor feldolgozásra került, hát íme még egy variáció: Mong-Ryong az elöljáró fia, de közben titokban egy Robin Hood-szerű tolvajbanda tagja is. Egyik rablásuk után menekülve bemászik a legközelebbi házba, hogy elbújjon. Itt találkozik egy lánnyal, aki segít neki, és szinte szerelem lesz első látásra. Nos, szerelem az ugyan lett, de bemutatkozás az elmaradt. Így mikor Mong-Ryong elkezd áradozni a Wol-Mae asszony házában látott lányról, akkor Bang-Ja a szolgája, természetesen közli, hogy biztosan Wol-Mae asszony lánya az, Chun-Hyang. Ez a lány fülébe is eljut, így mire Mong-Ryong szembesül a ténnyel, hogy neki valójában a lány szolgálója tetszett meg, már mindenki tényként kezeli, hogy ő Chun-Hyang-ba szerelmes. Így pedig kezdődhet is a kalamajka.


2013. november 21., csütörtök

Portrait of a Beauty / Miindo - 미인도

Dél-Koreai  / 2008
K-Movie

Főszereplők:
Kim Gyu-Ri -  Shin Yun-Bok / Shin Yun-Jeong- Hyewon
Kim Young-Ho- Kim Hong-Do - DanWon
Kim Nam-Gil - Kang-Mu

Rendezte: Jeon Yun-Su
Írta: Han Su-Ryeon, Kee Jung-myeong

Hong-do Kim arra nevelte fiát, hogy felülmúlja a legnagyobb festőművészt is Korea történelmében. A fiú azonban tehetségtelen volt, lánytestvére festett helyette. Mikor apja erre rájött, a fiú öngyilkos lett. Kim arra kényszerítette a lányt, Yun-bok Shin-t, hogy vegye át a fiú szerepét(szó szerint). Yun-bok Shin fiús alkat volt és még gyerek is, így kénytelen volt belemenni a dologba. Évekkel később ő lett az egyik legtehetségesebb festőművész, alkotásait mindenki csodálta. Természetesen mindenki férfiként tekintett rá, úgy is öltözködött. De vajon meddig lehet őrizni ezt a titkot?
Kang-mu tükörárusként keresi kenyerét. Egy nap megismerkedik Yun-bok Shinnel és a titokra fény derül! Egymásba szeretnek. Természetesen ez veszélybe sodorja őket, Hong-do Kim mindent megtesz, hogy Kang-mu eltűnjön a képből.

2013. november 20., szerda

Hungry! - ハングリー!

Japán / 2012

Epizód: 11

Rendezte: Motohashi Keita, Shiraki Keiichiro, Kiuchi Taketo
Forgatókönyvet írta: Omori Mika

Főszereplők:
Osamu Mukai (  Eisuke Yamate )
Miori Takimoto ( Chie Okusu )
Ryoko Kuninaka ( Maria Tachibana )
Goro Inagaki ( Tokio Aso )
Takashi Tsukamoto ( Kenta Sumiyoshi )
Shohei Miura ( Taku Hiratsuka )

Eisuke, a ROCKHEAD basszusgitárosa feladja zenei álmait. Újranyitja a Le Petit Chou Étteremet, hogy folytassa édesanyja álmát. Ebben segítenek Eisuke barátai, a ROCKHEAD banda tagjai is.

2013. november 19., kedd

Do Re Mi Fa So La TI Do ( 도레미파솔라시도)

Dél-Koreai
K-Movie / 2008

Jang Geun-seok
Cha Ye-ryeon
Jeong Eee-cheol
Im Joo-hwan
Park Min-ji
Nah Eun-kyeong
Lee Mae-ri
A gimis Dzsang Von egy vidámparkban dolgozik, rajzfilmes sárkánynak öltözve. Egy napon egy srác a barátaival megfordítja rajta a sárkányfejet, azt okozva ezzel, hogy a lány hanyatt esik. Hamarosan megtalálja az elkövetőt és a fejére borít egy pohár üdítőt.

Pár nappal később, mikor Dzsang Von épp a testvérét püföli a teraszon, a szomszéd ház teraszán meglátja az újonnan beköltözött családot, s tagjai közt a csintalan fiút. A neve Ün Gju, népszerű a középiskolások között, a "Dórémifászólátidó" együttes frontembere.

Szerelem, csalódás, ármánykodás, a múlt rémárnyai, minden előkerül ebben a történetben, ami egy tragédiám keresztül jut el a végkifejletig.

A királyi ház titkai - Dong Yi - 동이

Dél-Koreai / 2010
Episod 60
rendező: Lee Byung Hoon, Kim Sang-Hyub
forgatókönyvíró: Kim Yi Young
zeneszerző: Im Se-Hyeon 


szereplő(k): 
Han Hyo-Joo (Dong-i)
Ji Jin-Hee (Szuk-dzsong király)
Park Ha-Sun (In Hjon királyné)

Lee So-Yeon(Dzsang Ok-dzsong)
Bae Soo-Bin (Csa Dzsun-szu)

Jung Jin-Young ( Seo Yong-Gi felügyelő
Kim Dong-Yoon (
Shim Woon-Taek)
 A történet Szuk-dzsong király uralkodásának 7. évében, 1681-ben kezdődik, amikor az alacsony sorban élő boncsegéd okos és szép lánya, Dong-i egy holttestet talál. A halott egy magas rangú úr, nem egyedüli áldozata a királyi udvarban történő intrikáknak. A különböző érdekszövetségek szinte nyíltan csapnak össze a hatalomért, félrevezetve a királyt, és becsületes tanácsadóit.

A szegényeket egyedül a Penge Szövetség védelmezi, amelyet - az ármánykodásoknak köszönhetően - bűnbakként kezelnek a hatalmaskodók. Így Dong-i hamarosan elveszti családját, de nem feledkezik meg édesapjának tett utolsó ígéretéről, és kideríti az igazságot, tisztára mossa édesapja és testvére nevét. Mindeközben felnőtt hölgyként szépségének és eszének köszönhetően képes a legnagyobb magasságokba emelkedni a királyi udvarban, ahol a mindennapos hatalmi harcok nemcsak izgalmassá, de olykor veszélyessé is teszik az életet.
Izgalmas, cselekményes, fordulatos és rendkívül látványos kosztümös sorozat, melyben a királyi család nő tagjainak életét is részletesebben megismerhetjük.

2013. november 12., kedd

Our Slightly Risque Relationship / Kissé merész kapcsolatunk

Dél-Koreai / 2010
K-Movie
Eredeti cím: 조금 야한 우리 연애 / Jogeum Yahan Woori Yeonae 

A történet:
Dongchan – az MBS tévétársaság ingerlékeny rendezője – egy esküvőn égési sérülést szenved egy harcias riporternő jóvoltából.
A kezdeti ellenszenv és az állandó civakodás dacára egyre jobban kezdenek érdeklődni egymás iránt.
Vajon szerelembe esik-e a mogorva, gyengéd érzelmei kimutatásában meglehetősen passzív férfi és a temperamentumos, csupaszív, kissé csetlő-botló hölgy?
Szereplők: Lee Sun-gyun - Ki Dongchan 

Hwang Woo Seul-hye - Mo Nami
Kim Kwang-gyu - operatőr
Yoon Joo-hee - Jisu (menyasszony)

Rendező: Kim Hyung-suk
Forgatókönyv: Park Eun-young