2014. március 26., szerda

The Heirs - 왕관을 쓰려는자, 그무게를 견뎌라 - 상속자들

Koreai sorozat / 2013
Epizód: 20

Rendezte: Kang Shin Hyo
Főszereplők:

Lee Min Ho:Kim Tan

Park Shin Hye:Cha Eun Sang

Kim Woo Bin:Choi Young Do
Jung Soo Jung:Lee Bo Na

Ismertető:
Kim Tan egy bonyolult családi háttérrel rendelkező vállalatörökös, aki történetünk kezdetén az USA-ban végzi tanulmányait, nem túl nagy lelkesedéssel. Napjait inkább a szörfözés és a bulizás tölti ki, s egy ilyen "átlagos" napon felfigyel a szerencsétlenül járt Cha Eun Sang-ra. A lány csak a nővére esküvője miatt érkezett az Államokba, és miután megtalálja, rájön, hogy az esküvő kamu, ahogy sok minden más is, ráadásul a nővére egy óvatlan pillanatban meglép Eun Chan pénzével. Mindez Kim Tan szeme előtt zajlik, aki végül megsajnálja és befogadja szegény lányt, s az együtt töltött idő alatt lassan beleszeret. Eun Sang sokkal reálisabb, nem fűz kettejükhöz nagy reményeket, még ha a búcsú belül neki is fáj. Kis időeltéréssel mindketten visszatérnek Koreába, ahol döbbenten fedezik fel, hogy egy helyen laknak, mivel Eun Sang anyukája időközben Kim Tan családjának a bentlakó házvezetőnője lett. Ezek után Eun Sang megismeri a felső tízezer világát, ugyanis bekerül egy olyan iskolába, ahol köztiszteletben állók (pl. főügyész, miniszter) gyerekei, ifjú vállalatörökösök, részvénytöröklők tanulnak. A saját érdekében titkolnia kell, hogy ő ösztöndíjas, mert ezek a gazdag kamaszok nagyon kegyetlenek tudnak lenni a rangban alattuk állókkal. Mindezek tetejébe ütközési pont válik belőle, miután Kim Tan legnagyobb ellensége, az iskola rosszfiúja, Choi Young Do is érdeklődni kezd iránta.

Rockin' on Heaven's Door - 뜨거운 안녕

Zenekar a mennyország kapujában           Koreai dráma  2013

Rendező Nam Taek Soo
Főszereplők:
Lee Hong-Ki - Choong-Ui
Baek Jin-Hee - An-Na
Ma Dong-Seok - Moo-Sung
Lim Won-Hee - Bong-Sik
Jeon Min-Seo - Ha-Eun
Lee Min-Ah - Ha-Eun's mother

Choong-Ui nagyképű, beképzelt popsztár, aki mindent megenged magának. Egy balhés görbe este után közmunkára ítélik, amit egy Szöultól távoli kis kórházban kell eltöltenie - festett hajával, személyzetével, valamint sztárallűrjeivel nem kicsit lóg ki a vidéki közegből. A munka során lassan beilleszkedik a helyiek közé, de felelősségteljes feladatát végezve és a páciensekhez közelebb kerülve az elmúlással is szembe kell néznie. 

2014. március 21., péntek

Jung Yi, The Goddess of Fire - 불의 여신 정이

2013
Koreai sorozat
Epizód: 32

Rendezte: Park Sung Soo, Jung Dae Yoon
Forgatókönyvet írta: Kwon Soon Gyu, Lee Seo Yoon
Főszereplők:


Moon Geun Young:
Yoo Jung
Lee Sang Yoon:
Gwang Hae koronaherceg
Kim Bum:
Kim Tae Do
Park Gun Hyung:
Lee Yook Do

Ismertető:  A dorama az első női keramikus életébe enged bepillantást. Yoo Jung Yi (Moon Geun Young) életét követi nyomon, aki a legjobb joseon-i keramikus fogadott lányaként nevelkedett. A leány eleinte egy cseppet sem érdeklődött a kézművesség iránt. A remek érzékekkel és kézügyességgel megáldott lány csak aztán fordult a keramikus pálya felé, miután szemtanúja volt nevelőapja halálának.  Jung Yi közeli "barátságba" került Gwang Hae herceggel (Lee Sang Yoon), akiből később a Joseon-Dinasztia 15. uralkodója válik. Úgy is hivatkoznak rá, mint a Shintaro porcelán nagykövetére.
A történet valós személy, Pek Pa Szun életén alapul, aki nagy szeretettel és művészi lélekkel bírt.A főhősnőnk gyermekkori jó barátját, szinte testvérét, később testőrét Kim Bum alakítja.