2014. november 7., péntek

Boys over Flowers - 꽃보다 남자

Egyéb címek: Meteor Garden / Hana Yori Dango 
Dél-Koreai sorozat / 2009

Epizód:24
Rendezte: Jun Ki Sang
Forgatókönyvet írta: Yoon Ji Ryun
Főszereplők:
Koo Hye Sun: Geum Jan Di
Lee Min Ho: Goo Joon Pyo
Kim Hyun Joong: Yoon Ji Hoo
Kim Bum: So Yi Jung
Kim Joon: Song Woo Bin 

 JanDi egy átlagos lány, aki a családjával egy Ruhatisztító céget üzemeltet. Egy napon megment egy diákot a Shin-Hwa iskolában, és így lehetőséget kap, hogy az iskolában ösztöndíjasaként tanulhasson, mely iskola arról nevezetes, hogy a társadalmi osztályok felső egy százaléka nyerhet csak bebocsáttatást. Az iskola tanulói azonban igencsak megnehezítik JanDi életét, de p úgy dönt, hogy nem hátrál meg. Az iskolát négy fiú tartja rettegésben, akiknek szülei az ország legbefolyásosabb emberei. JanDi az iskola tetőterén vezeti le a feszültséget, és átkozza meg az F4 tagjait, így találkozik JiHoon-nal, akiről csak később derül ki, hogy maga is a rettegett F4 tagja. Az F4 vezére JoonPyo bosszút esküszik a lány ellen, amiért az szembeszegült vele, megvédve egyetlen barátját a suliból, de JanDi kiáll ellene... Miközben az egész iskola ellene van, Ji Hoo az egyetlen aki a segítségére van, és kedvessége hamar magával ragadja a lányt, míg Joon Pyo-t épp hogy Jan Di heves természete ragadja magával...


2014. június 20., péntek

Personal Taste - 개인의 취향

Egyéb cím: Personal Preference

Dél-Koreai sorozat / 2010
Epizód: 16
Rendezte: Son Hyeong-Seok, No Jong-Chan
Writer: Lee Sae-In, Kim Hee-Ju
Főszereplők: Lee Min-Ho, 
                      So Je-Jin,
                      Kim Ji-Seok, 
                      Wang Ji-Hye

Park Gae In egy elismert építőipari tervező lánya, aki a 20-as évei közepén jár és bútortervezőként próbálja beindítani első vállalkozását. Gae In szerelemi téren tapasztalatlan, hiszékeny és naiv lány, akire még a szétszórtság és a bajkeverés is jellemző, de egy biztos, az optimizmusa sohasem hagyja el…
Jeon Jin Ho egy feltörekvő tervező, aki azért, hogy egy művészeti központ tervezését elnyerje, tapasztalat szerzés címén szeretné megismerni a titkos Sanggojae-t, Gae In apja által tervezett ház titkát.
Egy nagy csalódás után Gae In lakótársnak maga mellé veszi Jin Ho-t, akit bizonyos félreértések miatt melegnek hisz. Jin Ho eléri célját, megismeri Sanggojae-t, és egyben bepillantást nyer Gae In életébe, aki a lassan kialakuló bizalom hatására barátként kezd tekinteni Jin Ho-ra és olyannyira megnyílik, hogy megkéri „meleg” barátját, segítsen neki levetkőzni a férfiak miatti naívságát és faragjon igazi nőt belőle. Megindul a Gae In személyiségének átalakulása, (persze közben Jin Ho is látványosan sokat fejlődik Gae In hatására)
Természetesen, ahogy haladunk előre jönnek  a bonyodalmak és a szerelem :D



2014. június 19., csütörtök

Line Romance - 라인 로맨스

Kínai mini dráma sorozat / 2014

Alternatív cím: Love At First Line; Love At First Sight; One Line Love;

Epizód: 3 ( ~ 15 perces )

Főszereplők: Lee Min-Ho
                    Bea Hayden Kuo ( TW )



Gyönyörűen írt és szépen tervezett. Lee Min Ho mindenképpen méltó mint  szívtipró  ebben a romantikus mikro-drámában.  
Ez egy szerelmi történet, amely körül forog a LINE app. amely egy ingyenes beszélgető, aranyos karakterekkel. Ez a vonal, amely összehozza őket.

2014. június 17., kedd

Rebellious - 불온

MBC Drama fesztivál filmje / 2013

Rendezte: Jung Dae Yoon
Forgatókönyvet írta: Jung Hae Ri, Moon Soo Jung

Főszereplők:
Kang Ha Neul mint Joon Kyung
Yang Jin Woo mint Joon Oh (Joon Kyung bátyja)
Son Byung Ho mint Yoo Kwang Hun
Jin Tae Hyun mint Chang Won úr
Seo Hyun Jin mint Joon Kyung édesanyja
Park Min Ha mint a halott szolgálólány kishúga

A történet a Joseon Dinasztiában játszódik, ahol a nép az igazságtalan rendszer és a korrupt kormány ármánykodásától szenvedett. Eme szenvedés azonban a gyilkossági esetekre is kiterjed Sung Jong király uralkodása alatt...

Marry him if you dare - 미래의 선택

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16
Rendezte: Kwon Gye Hong,Yoo Jong Sun
Forgatókönyvet írta: Hong Jin Ah
Főszereplők: Yoon Eun Hye
                     Lee Dong Gun
                     Jung Yong Hwa 
                     Han Chae Ah 
Mi Rae egy 32 éves telefonközpontos, akinek az élete megfeneklett. Nincs férje, anyagi háttere, munkája során az idegei is kikészülnek a sok problémás, lekezelő ügyfél miatt. Aztán sokkoló dolog történik vele, megjelenik ugyanis jövőbeli énje 2038-ból. Először dilisnek gondolja a korosodó, jó megjelenésű hölgyet, később mégis kénytelen hinni neki. A hölgy elmondja, azért jött a jövőből, hogy segítsen jobb irányba terelni az életét, s hogy elkerülje a legrosszabb döntéseit, főként egy bizonyos jólszituált műsorvezetővel kapcsolatban, akivel megismerkedésüket igyekszik elkerülni. Első nekifutásra sikerül is, elkerüli, hogy egy autóbaleset összehozza a fiatalokat, a sors mégis közbeszól, mert később mégis egymásba botlanak. Vajon Mi Rae hogy tudja majd legyőzni sorsát, megvalósítani forgatókönyvírói álmait, s elkerülni az elkerülhetetlennek tűnőt? Talán egy másik férfi segíthetne... Mi Rae jövőbeli énje legalábbis is így gondolja, amikor megpróbálja összehozni egy tehetséges, gazdag, de titokzatos fiatalemberrel, aki végül valóban érdeklődni kezd a lány iránt. De vajon a jelenbeli Mi Rae kit választ? 









The face reader - 관상

Dél-Koreai dráma / 2013
Rendezte: Han Jae-rim
Főszereplők: Song Kang-ho
                     Lee Jung-jae
                     Baek Yoon-sik
                     Jo Jung-suk
                     Lee Jong-suk
                     Kim Hye-soo

Ez a kosztümös történet 2013 egyik legnagyobb költségvetésű mozifilmje, amely idáig összesen 6 díjat zsebelt be, többek közt az 50. Grand Bell Awards díjkiosztóján a legjobb film, legjobb rendezés és legjobb színész kategóriájában.

Na Kyeong (Song Kang Ho) az egyik legtehetségesebb a csoszuni arcfürkészők között. Képes arra, hogy az emberi arcvonások jellegzetességeiből kiolvassa tulajdonosa hajlamait, lelkének mélyén rejtegetett titkait és vágyait, ebből pedig következtessen az illető sorsára. Egy poros kis vidéki kunyhóban él hármasban a szépreményű, eszes, hivatalnoknak készülő fiával (Lee Jong Suk), illetve a kissé kelekótya sógorával (Jo Jung Suk). Egy nap tehetős vendégei hatására elhatározza, kitör a szűkös életéből és szerencsét próbál tehetségével a fővárosban, Hanyangban. Itt azonban hamarosan belekeveredik a hatalmasok politikai küzdelmeibe. A Második Államtanácsos, Kim Jong Seo, a koronaherceg védelmében szembeszáll a király pártütő öccsével, Su Yang Nagyherceggel, és Na Kyeongnak el kell dönteni, melyik oldalra áll...
A történet az elején könnyed, szinte vígjátéki, azonban a jó koreai hagyományokhoz hűen később fokozatosan átvált komorabb hangvételre, tekintve, hogy a történelem egyik zűrös és vérzivataros korszakát vetíti elénk. Aki látta a The Princess' Man című sorozatot, annak nem lesz ismeretlen ez a közeg, sem a szereplők, hiszen Munjong király uralkodásának alkonyát, majd az azt követő kormánypuccsot kísérhetjük figyelemmel, csakhogy ezúttal a cselszövésekbe keveredett kisember szemszögéből.

[LOTTE DUTY FREE] You're so Beautiful ver.2_ENG

2014. június 11., szerda

City Hunter - 시티헌터

Dél-Koreai sorozat / 2011
Epizód: 20

Forgatókönyv készült: Tsukasa Hojo, City Hunter című mangája alapján

Producer: Kim Young Sup
Rendező: Jin Hyuk 
Forgatókönyvíró: Hwang Eun Kyung, Choi Soo Jin
Főszereplők:
Lee Min Ho - Lee Yoon Seong doktor
Park Min Young - Kim Na Na testőr 
Lee Joon Hyuk - Park Young Joo ügyész 
Kim Sang Ho - Bae Shik Joong ahjusshi       

Lee Jin-Pyo és legjobb barátja Park Moo-Yul a kormánynak dolgozik. Egy nap egy kockázatos bevetésen a csapatuk 21 tagja köztük Park Moo-Yul is életét veszti… csak  Lee Jin-Pyo éli túl a küldetést. Bosszút esküszik a kormány ellen, ugyanis az elárulta, feláldozta őket. Elmegy hát és elrabolja barátja kicsi fiát Lee Yoon-Sung-t és egy eldugott helyen távol mindentől felneveli őt, egy tökéletes gyilkológépet csinál belőle!!
Lee Yoon-Sung ma már felnőtt ember, tudja, hogy a kormány mit tett vér szerinti apjával. 5 név… 5 befolyásos ember… mindenről ők tehetnek. Lee Yoon-Sung-nak egyetlen dologra kell vigyázni Dél-Koreában: ne legyen szerelmes senkibe! Azonban ő megismerkedik Kim Na-Na-val. Vajon ez hátráltatni fogja őt küldetése elvégzésében?


Pretty Man - 예쁜남자 / Bel Ami

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16

Rendező: Jeong Jeong Hwa, Yoon Sang Ho
Főszereplők: Jang Keun Suk - Dok Go Ma Te
IU / Lee Ji-Eun/  - Kim Bo Tong
Lee Jang Woo - Choi David

Történet:
DokGo Ma Te a szépfiúk minden napjait éli. Elcsábít egy dúsgazdag nőt, aki házat meg kocsit vesz neki csak azért mert oda-meg vissza van a srácért.
Kim Bo Tong otthon lebzsel és napjai részmunkaidős állásokkal telik és azzal, hogy a Szöulban élő Ma Te-ról (akibe már tíz éve viszonzatlanul szerelmes) háttérképeket szerkesztget a laptopjára.
Ma Te édesanyja azonban már rögtön az első részben meghal, és megjelenik a szintén elég gazdagnak látszó Yoo Ra, aki egy gondolatolvasó tehetségével bírván elmondja Ma Te-nak, hogy egy mágnás balkézről érkezett fia. Mivel nem eszik ilyen forrón a kását, le kell győznie az apja feleségét, aki jelenleg a vállalatot irányítja, mert nem lát akkor semmit a jogos (?!) örökségéből, plusz addig a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ő az elnök zabigyereke. Ennek megvalósítására Yoo Ra ad egy raktárnyi zoknit Ma Te-nak, amit Bo Tong segítségével próbál eladni és közben megtanulni, hogyan szerezzen még több pénzt és hatalmat a célja eléréséhez.

2014. május 13., kedd

Faith - 신의 / The Great Doctor

Dél-Koreai sorozat / 2012
Epizód: 22

Rendezte: Kim Jong Hak
Forgatókönyvet írta: Song Ji Na

Főszereplők:
Lee Min Ho
Kim Hee Sun
Ryu Deok-Hwan

Szerelmi történet Choi Young (aki egy kiváló Goryeo harcos a XIV. századból) és Dr. Yoo Eun-Soo (aki egy tehetséges orvosnő a XXI. században) között. A két főszereplő között kb. 700 év korkülönbség van, ami ne zavarjon meg senkit, hiszen egy csodálatos fantasy mesébe csöppenünk. Cho Young királyi testőr és az emberei feladata a történetbe, hogy megvédjék koruk királyát Gongmint, aki hosszú ideig raboskodott Kínában. Menekülés közben a királlyal együtt tartó feleségét, Nogoong hercegnőt, egy súlyos és életveszélyes kardvágás éri. Choi Young kapja a feladatot, hogy hozzon a "menyből" egy "nagy orvost", aki megmentheti a hercegnőt. A harcos egy időkapun keresztül eljut a "menybe", ami nem más a történetben, mint Szöulban COEX épülete, ahol 2012-ben orvos sebészeti nemzetközi találkozó van. Choi az egyik előadásra betévedve ismerkedik meg Dr. Yooval, akinek orvosi alkalmasságával a helyszínen győződik meg egy sajátos megoldással. Ezt követően a harcos gondolkodás nélkül, azonnal magával ragadja az orvosnőt, és a nyitott időkapun keresztül visszatér hercegnő megmentésére.

 

Lie to Me / Try Lying to Me / 내게 거짓말을 해봐

Dél-Koreai sorozat / 2011


Epizód: 16

Rendezte: Kim Su-Ryong, Kwon Hyuk-Chan

Főszereplők:
Kang Ji-Hwan
Yoon Eun-Hye
Sung Joon
Park Ji-Yoon

Gong Ah Jung a Kulturális Minisztériumban dolgozik tisztviselőként. Szingliként éli mindennapjait özvegy édesapjával. Húszas évei vége felé jár, amikor is “illendő” lenne már férfi után néznie, főleg, hogy ismerősei nagy része már elkelt. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a fodrásznál összefut egy régi barátjával, aki elhódította tőle az első szerelmét. Hogy csökkentse szánalmasságát (se pasi, se komoly karrier), azt hazudja, hogy házas, és a férje nem más, mint Hyun Ki Joon, a gazdag szállodatulajdonos. Hyun Ki Joon természetesen erről mit sem sejt. A pletyka azonban szárnyra kap, és néhány napon belül már az újságok is tényként közlik, a fodrász szalonban elhangzott füllentést. Ezután beindulnak az események, ugyanis mindig történik valami, ami miatt hol az egyiknek, hol a másiknak szüksége lesz a hazugság további fenntartására (noha az elején még majdnem bíróságra vitték az ügyet). Még inkább bonyolódik a sztori, amikor megérkezik Ki Joon ex-menyasszonya, akivel anno nem az érzelmek elmúlása miatt ért véget a kapcsolata, hanem mert öccsét maguk elé helyezte (az öcsi halálosan szerelmes (volt?) a lányba).

2014. március 26., szerda

The Heirs - 왕관을 쓰려는자, 그무게를 견뎌라 - 상속자들

Koreai sorozat / 2013
Epizód: 20

Rendezte: Kang Shin Hyo
Főszereplők:

Lee Min Ho:Kim Tan

Park Shin Hye:Cha Eun Sang

Kim Woo Bin:Choi Young Do
Jung Soo Jung:Lee Bo Na

Ismertető:
Kim Tan egy bonyolult családi háttérrel rendelkező vállalatörökös, aki történetünk kezdetén az USA-ban végzi tanulmányait, nem túl nagy lelkesedéssel. Napjait inkább a szörfözés és a bulizás tölti ki, s egy ilyen "átlagos" napon felfigyel a szerencsétlenül járt Cha Eun Sang-ra. A lány csak a nővére esküvője miatt érkezett az Államokba, és miután megtalálja, rájön, hogy az esküvő kamu, ahogy sok minden más is, ráadásul a nővére egy óvatlan pillanatban meglép Eun Chan pénzével. Mindez Kim Tan szeme előtt zajlik, aki végül megsajnálja és befogadja szegény lányt, s az együtt töltött idő alatt lassan beleszeret. Eun Sang sokkal reálisabb, nem fűz kettejükhöz nagy reményeket, még ha a búcsú belül neki is fáj. Kis időeltéréssel mindketten visszatérnek Koreába, ahol döbbenten fedezik fel, hogy egy helyen laknak, mivel Eun Sang anyukája időközben Kim Tan családjának a bentlakó házvezetőnője lett. Ezek után Eun Sang megismeri a felső tízezer világát, ugyanis bekerül egy olyan iskolába, ahol köztiszteletben állók (pl. főügyész, miniszter) gyerekei, ifjú vállalatörökösök, részvénytöröklők tanulnak. A saját érdekében titkolnia kell, hogy ő ösztöndíjas, mert ezek a gazdag kamaszok nagyon kegyetlenek tudnak lenni a rangban alattuk állókkal. Mindezek tetejébe ütközési pont válik belőle, miután Kim Tan legnagyobb ellensége, az iskola rosszfiúja, Choi Young Do is érdeklődni kezd iránta.

Rockin' on Heaven's Door - 뜨거운 안녕

Zenekar a mennyország kapujában           Koreai dráma  2013

Rendező Nam Taek Soo
Főszereplők:
Lee Hong-Ki - Choong-Ui
Baek Jin-Hee - An-Na
Ma Dong-Seok - Moo-Sung
Lim Won-Hee - Bong-Sik
Jeon Min-Seo - Ha-Eun
Lee Min-Ah - Ha-Eun's mother

Choong-Ui nagyképű, beképzelt popsztár, aki mindent megenged magának. Egy balhés görbe este után közmunkára ítélik, amit egy Szöultól távoli kis kórházban kell eltöltenie - festett hajával, személyzetével, valamint sztárallűrjeivel nem kicsit lóg ki a vidéki közegből. A munka során lassan beilleszkedik a helyiek közé, de felelősségteljes feladatát végezve és a páciensekhez közelebb kerülve az elmúlással is szembe kell néznie. 

2014. március 21., péntek

Jung Yi, The Goddess of Fire - 불의 여신 정이

2013
Koreai sorozat
Epizód: 32

Rendezte: Park Sung Soo, Jung Dae Yoon
Forgatókönyvet írta: Kwon Soon Gyu, Lee Seo Yoon
Főszereplők:


Moon Geun Young:
Yoo Jung
Lee Sang Yoon:
Gwang Hae koronaherceg
Kim Bum:
Kim Tae Do
Park Gun Hyung:
Lee Yook Do

Ismertető:  A dorama az első női keramikus életébe enged bepillantást. Yoo Jung Yi (Moon Geun Young) életét követi nyomon, aki a legjobb joseon-i keramikus fogadott lányaként nevelkedett. A leány eleinte egy cseppet sem érdeklődött a kézművesség iránt. A remek érzékekkel és kézügyességgel megáldott lány csak aztán fordult a keramikus pálya felé, miután szemtanúja volt nevelőapja halálának.  Jung Yi közeli "barátságba" került Gwang Hae herceggel (Lee Sang Yoon), akiből később a Joseon-Dinasztia 15. uralkodója válik. Úgy is hivatkoznak rá, mint a Shintaro porcelán nagykövetére.
A történet valós személy, Pek Pa Szun életén alapul, aki nagy szeretettel és művészi lélekkel bírt.A főhősnőnk gyermekkori jó barátját, szinte testvérét, később testőrét Kim Bum alakítja.

2014. február 10., hétfő

Baby and me - 아기와 나

2008.  K-Movie                 
Rendező: Jin-Yeong Kim
Író: Lee Seong-Min, Won Choi Jin-Yeong Kim
Jang Geun-suk – Han Junsu
Moon Mason – Baby Woo-ram
Kim Byeol – Kim Byeol
Ko Gyoo-pil – Ki-seok
Choi Jae-hwan
– Choon-seong
Ismertető: Joon-Soo egy ízig vérig lázadó tinédzser. Na meg persze a lányok álma és a tanárok/szülök rémálma is egyben. Cigizés, lógás, bandázás... mindent megtesz ami egy tanárt kikészíthet. A tanárok a felfüggesztésén gondolkodnak, és a szülei is teljesen megelégelték a viselkedését, ezért úgy döntenek hogy jól megleckéztetik. Joon-Soo szülei elutaznak otthonról és hagynak otthon egy kevéske pénzt hogy abból éljen meg. Persze ebben a szituációban mit tesz egy lázadó tinédzser? Azonnal felhívja barátait hogy házi bulit rendez. El is megy a boltba meg venni a szükséges dolgokat, de egy kis váratlan eseménybe ütközik. Egyszer csak egy babát talál a bevásárlókosarába, és ha ez még nem elég rengeteget kell várakoznia a gyerekkel akinek a szülei nem igazán akarnak felbukkanni. És hogy még csigázzuk az amúgy is feszült hangulatot a babánál találnak egy levelet amiben az áll hogy a gyerek apja Joon-Soo és mostantól neki kell nevelnie. Ráadásul fogalma sincs ki lehet az anyja. Először megpróbál megszabadulni a gyerektől de végül nem tudja megtenni. Így Joon-Soo ott marad egy gyerekkel az üres házban mivel a szülei is pont most tűntek el, és ha ez nem elég a gyerek csak is anyatejet iszik. Joon-Soo életébe egyre több nehézség jön, a gyerekkel kel iskolába járnia majd végül felfüggesztik. Dolgoznia kell hogy eltudja magukat tartani. Persze ezt nem mind egyedül teszi, mellette fog állni Byeol Kim is aki egy igazi zseni és első pillantásra bele szeret Joon-Soo-ba.

2014. február 4., kedd

Marry me, Mary! - 매리는 외박중

Egyéb címek: Mary Stayed Out All Night      
Koreai / 2010                  
Epizód: 16                                                                         

Rendezte: Hong Suk Goo, Kim Young Kyoon
Forgatókönyvet írta:  In Eun Ah, Go Bong Hwang

Főszereplők:
Moon Geun Young: Wi Mae Ri
Jang Geun Suk: Kang Moo Kyul
Kim Jae Wook: Byun Jung In
Kim Hyo Jin: Seo Joon

Wi Mae Ri elég nehéz anyagi helyzetben van, amiről apja tehet, aki folyamatosan menekül az uzsorások elől. Mae Ri hosszas kérlelés után, beleegyezik, hogy egy kicsit kimozduljon otthonról a barátaival. Ekkor egy baleset következtében ismerkedik meg Kang Mu Kyul-lal. Ekkor még egyikük sem tudja, hogy mi is vár rájuk… Eközben Mae Ri apja összefut rég nem látott barátjával, Byun Jung Suk-kal, a vagyonos üzletemberrel. A két férfi egyezséget köt, hogy az üzletember kifizeti a tartozást, az ő kérése pedig az lenne, hogy gyermekeik házasodjanak össze. Erről persze Mae Ri és Jung In háta mögött döntenek a szülők. A “valódi” házasság elől való menekvésben beindul a fantázia, és Mae Ri hihetetlen kéréssel áll elő Mu Kyul felé…









2014. január 20., hétfő

Osen - おせん

Japán / 2008

Epizód: 10

Rendezte: Ooishi Shizuka, Kami Hitoe, Takahashi Mak
Forgatókönyvet írta: Nagumo Seiichi, Kubota Mitsuru, Shigeyama Yoshinori

Főszereplők:


Aoi Yu:Handa Sen / Osen
Uchi Hiroki:Ezaki Yoshio
Sugimoto Tetta:Fujishiro Seiji
Mukai Osamu:Takeda Tomekich



 Handa Sen egy régóta fennálló étterem "okami"-ja (tulajdonosa), ami Tokió külvárosában található. Handa Sen általában könnyelmű és szeret inni, viszont széleskörű ismeretekkel rendelkezik a főzéstől, a kalligráfiáig. A dráma különféle eseményein keresztül bepillantást nyerünk a japán ételek készítésébe és a kultúrába.