2014. június 20., péntek

Personal Taste - 개인의 취향

Egyéb cím: Personal Preference

Dél-Koreai sorozat / 2010
Epizód: 16
Rendezte: Son Hyeong-Seok, No Jong-Chan
Writer: Lee Sae-In, Kim Hee-Ju
Főszereplők: Lee Min-Ho, 
                      So Je-Jin,
                      Kim Ji-Seok, 
                      Wang Ji-Hye

Park Gae In egy elismert építőipari tervező lánya, aki a 20-as évei közepén jár és bútortervezőként próbálja beindítani első vállalkozását. Gae In szerelemi téren tapasztalatlan, hiszékeny és naiv lány, akire még a szétszórtság és a bajkeverés is jellemző, de egy biztos, az optimizmusa sohasem hagyja el…
Jeon Jin Ho egy feltörekvő tervező, aki azért, hogy egy művészeti központ tervezését elnyerje, tapasztalat szerzés címén szeretné megismerni a titkos Sanggojae-t, Gae In apja által tervezett ház titkát.
Egy nagy csalódás után Gae In lakótársnak maga mellé veszi Jin Ho-t, akit bizonyos félreértések miatt melegnek hisz. Jin Ho eléri célját, megismeri Sanggojae-t, és egyben bepillantást nyer Gae In életébe, aki a lassan kialakuló bizalom hatására barátként kezd tekinteni Jin Ho-ra és olyannyira megnyílik, hogy megkéri „meleg” barátját, segítsen neki levetkőzni a férfiak miatti naívságát és faragjon igazi nőt belőle. Megindul a Gae In személyiségének átalakulása, (persze közben Jin Ho is látványosan sokat fejlődik Gae In hatására)
Természetesen, ahogy haladunk előre jönnek  a bonyodalmak és a szerelem :D



2014. június 19., csütörtök

Line Romance - 라인 로맨스

Kínai mini dráma sorozat / 2014

Alternatív cím: Love At First Line; Love At First Sight; One Line Love;

Epizód: 3 ( ~ 15 perces )

Főszereplők: Lee Min-Ho
                    Bea Hayden Kuo ( TW )



Gyönyörűen írt és szépen tervezett. Lee Min Ho mindenképpen méltó mint  szívtipró  ebben a romantikus mikro-drámában.  
Ez egy szerelmi történet, amely körül forog a LINE app. amely egy ingyenes beszélgető, aranyos karakterekkel. Ez a vonal, amely összehozza őket.

2014. június 17., kedd

Rebellious - 불온

MBC Drama fesztivál filmje / 2013

Rendezte: Jung Dae Yoon
Forgatókönyvet írta: Jung Hae Ri, Moon Soo Jung

Főszereplők:
Kang Ha Neul mint Joon Kyung
Yang Jin Woo mint Joon Oh (Joon Kyung bátyja)
Son Byung Ho mint Yoo Kwang Hun
Jin Tae Hyun mint Chang Won úr
Seo Hyun Jin mint Joon Kyung édesanyja
Park Min Ha mint a halott szolgálólány kishúga

A történet a Joseon Dinasztiában játszódik, ahol a nép az igazságtalan rendszer és a korrupt kormány ármánykodásától szenvedett. Eme szenvedés azonban a gyilkossági esetekre is kiterjed Sung Jong király uralkodása alatt...

Marry him if you dare - 미래의 선택

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16
Rendezte: Kwon Gye Hong,Yoo Jong Sun
Forgatókönyvet írta: Hong Jin Ah
Főszereplők: Yoon Eun Hye
                     Lee Dong Gun
                     Jung Yong Hwa 
                     Han Chae Ah 
Mi Rae egy 32 éves telefonközpontos, akinek az élete megfeneklett. Nincs férje, anyagi háttere, munkája során az idegei is kikészülnek a sok problémás, lekezelő ügyfél miatt. Aztán sokkoló dolog történik vele, megjelenik ugyanis jövőbeli énje 2038-ból. Először dilisnek gondolja a korosodó, jó megjelenésű hölgyet, később mégis kénytelen hinni neki. A hölgy elmondja, azért jött a jövőből, hogy segítsen jobb irányba terelni az életét, s hogy elkerülje a legrosszabb döntéseit, főként egy bizonyos jólszituált műsorvezetővel kapcsolatban, akivel megismerkedésüket igyekszik elkerülni. Első nekifutásra sikerül is, elkerüli, hogy egy autóbaleset összehozza a fiatalokat, a sors mégis közbeszól, mert később mégis egymásba botlanak. Vajon Mi Rae hogy tudja majd legyőzni sorsát, megvalósítani forgatókönyvírói álmait, s elkerülni az elkerülhetetlennek tűnőt? Talán egy másik férfi segíthetne... Mi Rae jövőbeli énje legalábbis is így gondolja, amikor megpróbálja összehozni egy tehetséges, gazdag, de titokzatos fiatalemberrel, aki végül valóban érdeklődni kezd a lány iránt. De vajon a jelenbeli Mi Rae kit választ? 









The face reader - 관상

Dél-Koreai dráma / 2013
Rendezte: Han Jae-rim
Főszereplők: Song Kang-ho
                     Lee Jung-jae
                     Baek Yoon-sik
                     Jo Jung-suk
                     Lee Jong-suk
                     Kim Hye-soo

Ez a kosztümös történet 2013 egyik legnagyobb költségvetésű mozifilmje, amely idáig összesen 6 díjat zsebelt be, többek közt az 50. Grand Bell Awards díjkiosztóján a legjobb film, legjobb rendezés és legjobb színész kategóriájában.

Na Kyeong (Song Kang Ho) az egyik legtehetségesebb a csoszuni arcfürkészők között. Képes arra, hogy az emberi arcvonások jellegzetességeiből kiolvassa tulajdonosa hajlamait, lelkének mélyén rejtegetett titkait és vágyait, ebből pedig következtessen az illető sorsára. Egy poros kis vidéki kunyhóban él hármasban a szépreményű, eszes, hivatalnoknak készülő fiával (Lee Jong Suk), illetve a kissé kelekótya sógorával (Jo Jung Suk). Egy nap tehetős vendégei hatására elhatározza, kitör a szűkös életéből és szerencsét próbál tehetségével a fővárosban, Hanyangban. Itt azonban hamarosan belekeveredik a hatalmasok politikai küzdelmeibe. A Második Államtanácsos, Kim Jong Seo, a koronaherceg védelmében szembeszáll a király pártütő öccsével, Su Yang Nagyherceggel, és Na Kyeongnak el kell dönteni, melyik oldalra áll...
A történet az elején könnyed, szinte vígjátéki, azonban a jó koreai hagyományokhoz hűen később fokozatosan átvált komorabb hangvételre, tekintve, hogy a történelem egyik zűrös és vérzivataros korszakát vetíti elénk. Aki látta a The Princess' Man című sorozatot, annak nem lesz ismeretlen ez a közeg, sem a szereplők, hiszen Munjong király uralkodásának alkonyát, majd az azt követő kormánypuccsot kísérhetjük figyelemmel, csakhogy ezúttal a cselszövésekbe keveredett kisember szemszögéből.

[LOTTE DUTY FREE] You're so Beautiful ver.2_ENG

2014. június 11., szerda

City Hunter - 시티헌터

Dél-Koreai sorozat / 2011
Epizód: 20

Forgatókönyv készült: Tsukasa Hojo, City Hunter című mangája alapján

Producer: Kim Young Sup
Rendező: Jin Hyuk 
Forgatókönyvíró: Hwang Eun Kyung, Choi Soo Jin
Főszereplők:
Lee Min Ho - Lee Yoon Seong doktor
Park Min Young - Kim Na Na testőr 
Lee Joon Hyuk - Park Young Joo ügyész 
Kim Sang Ho - Bae Shik Joong ahjusshi       

Lee Jin-Pyo és legjobb barátja Park Moo-Yul a kormánynak dolgozik. Egy nap egy kockázatos bevetésen a csapatuk 21 tagja köztük Park Moo-Yul is életét veszti… csak  Lee Jin-Pyo éli túl a küldetést. Bosszút esküszik a kormány ellen, ugyanis az elárulta, feláldozta őket. Elmegy hát és elrabolja barátja kicsi fiát Lee Yoon-Sung-t és egy eldugott helyen távol mindentől felneveli őt, egy tökéletes gyilkológépet csinál belőle!!
Lee Yoon-Sung ma már felnőtt ember, tudja, hogy a kormány mit tett vér szerinti apjával. 5 név… 5 befolyásos ember… mindenről ők tehetnek. Lee Yoon-Sung-nak egyetlen dologra kell vigyázni Dél-Koreában: ne legyen szerelmes senkibe! Azonban ő megismerkedik Kim Na-Na-val. Vajon ez hátráltatni fogja őt küldetése elvégzésében?


Pretty Man - 예쁜남자 / Bel Ami

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16

Rendező: Jeong Jeong Hwa, Yoon Sang Ho
Főszereplők: Jang Keun Suk - Dok Go Ma Te
IU / Lee Ji-Eun/  - Kim Bo Tong
Lee Jang Woo - Choi David

Történet:
DokGo Ma Te a szépfiúk minden napjait éli. Elcsábít egy dúsgazdag nőt, aki házat meg kocsit vesz neki csak azért mert oda-meg vissza van a srácért.
Kim Bo Tong otthon lebzsel és napjai részmunkaidős állásokkal telik és azzal, hogy a Szöulban élő Ma Te-ról (akibe már tíz éve viszonzatlanul szerelmes) háttérképeket szerkesztget a laptopjára.
Ma Te édesanyja azonban már rögtön az első részben meghal, és megjelenik a szintén elég gazdagnak látszó Yoo Ra, aki egy gondolatolvasó tehetségével bírván elmondja Ma Te-nak, hogy egy mágnás balkézről érkezett fia. Mivel nem eszik ilyen forrón a kását, le kell győznie az apja feleségét, aki jelenleg a vállalatot irányítja, mert nem lát akkor semmit a jogos (?!) örökségéből, plusz addig a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ő az elnök zabigyereke. Ennek megvalósítására Yoo Ra ad egy raktárnyi zoknit Ma Te-nak, amit Bo Tong segítségével próbál eladni és közben megtanulni, hogyan szerezzen még több pénzt és hatalmat a célja eléréséhez.