2015. szeptember 30., szerda

Gu Family Book / 구가의 서

Dél-Koreai sorozat / 2013
Egyéb címe: Gugauiseo, Ancient Medical Book / The Writings of Nine Houses / Book of the House of Gu / Kang Chi, the Beginning
Epizód: 24
Rendezte: Shin Woo Chul,Kim Jung Hyun
Forgatókönyv: Kang Eun Kyung
Főszereplők:
Lee Seung-Gi - Choi Kang Chi
Choi Jin-Hyuk - Koo Wol-Ryung
Bae Suzy - Dam Yeo Woo
Yoo Yun Suk - Park Tae Seo
Lee Yoo Bi - Park Chung Jo

 Egy melodramatikus eposz a félig emberként, félig mitikus teremtményként született Choi Kang Chi-ről, akinek hosszú utat kell bejárnia, hogy emberré válhasson és mindeközben mindenki másnál emberibben éli életét annak ellenére, hogy mégsem válhat emberré. Yoon Seo Hwa és a Jiri hegyek oltalmazó istene egymásba szeretnek, de az ellenségeik csapdája miatt a Yoon család státusza romokba dől. Míg Seo Hwa szobalányával menekül, tudomást szerez róla, hogy Wol Ryung eltűnt egy baleset után. Úgy érezve, hogy képtelen szökevényként felnevelni fiát, egy kosárban leereszti a folyón abban a reményben, hogy valaki befogadja.
Choi Kang Chi-t a Choi család neveli fel, miután a folyóból kihalászták. Gu Wol Ryung, a Jiri hegyek oltalmazó istenének fia és Seo Hwa az édesanyja, aki ember. Kang Chi szókimondó karakter, aki tele van kíváncsisággal. Egy eset során rájön, hogy félig ember, félig vadállat és elkezdi második életét élni.
Dam Yeo Wool a harcművészetek és az íjászat mestere. Yeo Wool becsületes, aki nagyon értékeli Konfucius tanításait és aki már fiatal korában oktatójává válik egy harcművészeti központnak.

2015. szeptember 29., kedd

Flying Boys / 발레 교습소

Dél-Koreai mozifilm / 2004
Rendezte: Byun Young-Joo
Forgatókönyv: Byun Young-Joo
Főszereplők:  Lee Joon-Gi


Kang Min-jae végzős gimnazista, aki magas elvárásokat támasztó apjával él, és az iskolában is gondokkal küzd. Már hosszú ideje szerelmes egy vele egy házban élő lányba, de sosem volt bátorsága vallomást tenni neki. A felvételi vizsgák után a fiú lenyúlja apja autóját, és inni megy barátaival. A helyi közösségi ház balettoktatója meglátja a jogosítvány nélkül vezető fiúkat, és megzsarolja őket, hogy hallgatásáért cserébe vegyenek részt óráin. Közben Min-jae plátói szerelmét is beíratják szülei balettórára, hogy a lány kissé nőiesebb legyen.

2015. szeptember 28., hétfő

Princess Ja-Myung - 자명고 / 왕녀 자명고

Dél-Koreai sorozat / 2009
Egyéb cím: Ja Myung-Go
Epizód: 39
Rendező: Lee Myung Woo
Forgatókönyv: Jung Sung Hee
Főszereplők: Jung Kyung-Ho
                    Park Min-Young


Egy kétezer éves legenda szerint Nakrang királyságát egy bűvös erejű dob, a Dzsá Mjang Gó védelmezi, amely magától megszólal, ha ellenség közelít. A valóságban Dzsá Mjang nem egy dob, hanem a király leánya, Dzsá Mjang hercegnő. Dzsá Mjang és Nakrang hercegnő (Lahi) ugyanazon a napon születtek, ugyanazon apától, de más anyától. A jóslat szerint az egyik hercegnő a nemzet felemelkedését, a másik a pusztulását okozza. Lahi (Nakrang hercegnő) anyja családja hatalmára támaszkodva a saját lányát teszi meg a jóslat beteljesítőjének, mint a nemzet éltetőjét, miközben Dzsá Mjang akire halál várt volna, anyja segítségével megmenekül és a köznép között nő fel. Mikor valódi kilétét megtudja, hazatér, és ezzel belső hatalmi harcok kezdődnek. Dzsá Mjang hercegnő és a rivális Kokurjó hercege, Hodong, egymásba szeretnek, de nem lehetnek egymáséi. Lahi hercegnő is Hodongba szerelmes, érte elpusztítja a Dzsá Mjang dobot és feláldozza nemzetét. Eközben Dzsá Mjang hercegnő országa megmentéséért küzd, míg végül kardját szeretett Hodong hercege ellen kell fordítania...

Time Between Dog and Wolf / 개와 늑대의 시간

Dél-Koreai sorozat / 2007       

Epizód:  16
Rendezte: Kim Jin Min                              
Forgatókönyv: Han Ji Hoon, Yoo Young Jae
Főszereplők:  Lee Joon-Gi
                     Nam Sang-Mi
                     Jung Kyung-Ho

Lee Kanchana, a koreai származásu tailandi ügyésznő egy nagy alvilági, Cheongbang nevü bandát akar leleplezni. Nemcsak hivtali kötelességböl, hanem személyes bosszúbol is cselekszik – évekkel ezelőtt, a férjét uganaz a banda ölte meg. Csakhogy nem sikerül neki, sőtt, a banda egyik fontos tagja, Mao Liwarat, megöli őtt, a nő kisfia szeme láttára. Tett közben, a gyilkos rájön hogy a Soo Hyun nevü kisfiú, a saját kislányának, A-Ri-nak jóbarátja, és megkíméli a gyermek életét.
Az árván maradt gyereket, a koreai titkosszolgálat egyik ügynöke neveli fel, együtt a saját fiával, Min Gi-vel, szeretettel és apai gondoskodással, tehát szinte normális hogy nagykorukra, a két fiú, ennek pályájára lépnek.
Csak hogy a sors iróniájaként, Soo Hyun első titkosszolgálati feladata közben, ráismer anyja gyilkosára, és a sokk hatására, sulyos szakmai hibát követ el. És a sors tetőzi az iróniát azzal is hogy A-Ri újbol felbukkan az életében…
Mit választ Soo Hyun? A bosszút vagy a szerelmet? Tudja A-Ri ki valójában mi az édesapja? Ő kit fog választani? Az apját vagy a szerelmét? Vagy talán egy harmadikat? És a gyilkos Mao, meddig megy el kegyetlenségében? Feláldozza lányát a banda érdekében?
 


2015. szeptember 9., szerda

Miyamoto Musashi / 宮本武蔵

Japán film / 2014
Epizód: 2
Rendezte: Ryosuke Kanezaki
Forgatókönyv: Eiji Yoshikawa (regény), Shimako Sato
Főszereplők:  Takuya Kimura
                      Ikki Sawamura
                      Yoko Maki
                      Yusuke Santamaria
                      Teruyuki Kagawa
                      Shota Matsuda

A legendás szamuráj kalandjai. A japán kardvívók között talán Mijamoto Muszasi neve a legismertebb. Népszerűsége nem csak Japánban, hanem világszerte is töretlen. Ez a rendkívüli képességekkel megáldott harcos első, halálos kimenetelű párbaját tizenhárom éves korában vívta, tizenhat évesen pedig már részt vett a véres szekigaharai csatában. Élete során számtalan párbajt vívott, de nem talált legyőzőre.



Fly, Daddy, Fly / 플라이 대디

Dél-Koreai film / 2006
Rendezte: Choi Jong-Tae
Forgatókönyv: Kazuki Kaneshiro (novel), Choi Jong-Tae
Főszereplők: Lee Moon-Sik
                     Lee Joon-Gi

Egy átlagos kisember lányát molesztálja a középiskola bokszbajnoka, ám befolyásos szülei közbenjárására a fiú elkerüli a büntetést. A lány apja elhatározza, hogy megleckézteti a beképzelt srácot, helyreállítja a saját önbecsülését, és emelt fővel hozza ki a lányát a kórházból. A bosszúnak azonban érdekes módját választja; kiáll a bajnokkal.

Let's eat / 식샤를 합시다

Dél-Koreai  sorozat / 2013
Epizód: 16
Rendezte: Park Joon Hwa
Forgatókönyv: Im Soo Mi
Főszereplők: Lee Soo-Kyung
                    Yoon Doo-Joon
                    Shim Hyung-Tak
                    Lee Do-Yeon
                    Jang Won-Young

A dorama egy egyedül élő nő mindennapjait és szerelmi életét mutatja be, miközben a környékén gyilkosságok történnek. Lee Soo Kyung (Lee Soo Kyung) egy 33 éves, egyedülálló nő. A 20-as éveiben elvált és most egyedül él. Méltóságteljesen szeretné élni az életét, de elveszti önuralmát, ha az ételekről van szó. Koo Dae Young (Yoon Doo Joon) egy 29 éves egyedül élő férfi. Különleges tehetséggel tudja leírni az ételek ízét. Gyakran hazudik, de általában egy figyelmes srác.  

2015. szeptember 8., kedd

Time Slip Dr. Jin / 닥터진

Dél-Koreai sorozat / 2012
Epizód: 22
Rendezte: Han Hee
Forgatókönyv: Motoka Murakami (manga), Han Ji-Hoon, Jeon Hyeon-Jin
Főszereplők: Song Seung-Heon
                     Park Min-Young
                     Kim Jae-Joong
                     Lee So-Yeon
                     Jin Yi-Han
                     Lee Won-Jong
Jin doktor profi agysebész, aki képtelen elismerni, hogy nincs igaza. Szerelme Yoo Mi Na doktornő, akit elüt egy teherautó és nem sikerül megmenteni. A doktor egy páciens agyában egy torz embrióra bukkan, s mikor a kórház tetején meglát egy embert, aki el akarja azt lopni, a tetőről való ugrás közben átkerül a múltba, 1860-ba, a Csoszun korba. Körözni kezdi a rendőrség egy rablótámadás miatt, melynek helyszínén megjelent. Miközben minimális felszerelésével gyógyítani próbál meglát egy lányt, aki pont ugyanúgy néz ki, mint szerelme, Mi Na.

Hero / 히어로

Dél-Koreai sorozat / 2009
Epizód: 16
Rendezte: Kim Kyung-Hee, Lee Dong-Yoon
Forgatókönyv:  Park Ji-Sook
Főszereplők: Lee Joon-Gi
                    Yoon So-Yi
                    Baek Yoon-Sik
                    Uhm Ki-Joon
Egy lelkes újságíró és egy kiöregedett maffiavezér.




My Girl / 마이 걸

Dél-Koreai sorozat / 2005
Epizód: 16
Rendezte: Jeon Ki-Sang, Bae Tae-Sub
Forgatókönyv: Hong Jung-Eun, Hong Mi-Ran
Főszereplők: Lee Dong-Wook
                    Lee Da-Hae
                    Lee Joon-Gi
Ju Yoo Rin gyerekkorától fogva a szerencsejáték-szenvedéllyel sújtott apjával vándorol Kelet-Ázsiában. Ennek köszönheti, hogy több nyelven beszél folyékonyan és a jég hátán is megél. Történetünk idején épp Jeju szigetén dolgozik idegenvezetőként, de úgy tűnik, innen is dobbantania kell, mert rátalálnak az apja hitelezői.
Seol Gong Chan egészen más családi háttérrel rendelkezik - gazdag, művelt, komoly és felelősségteljes, ami el is várható Dél-Koreai egyik legfiatalabb szállodaigazgatójától.
A két eltérő jellemű és hátterű fiatal útjai többször is keresztezik egymást Jejun, és egyik találkozás sem fest túl jó képet Yoo Rin-ről - előbb a repülőgép felszállását akadályozza, amin épp Gong Chan utazik, később megpróbál egy könnyű balesetet kihasználni azért, hogy fájdalomdíjat csikarjon ki a gazdag aranyifjúból, végül pedig nem átallja learatni a mandarinjait, hogy abból is pénzre tegyen szert. Talán nem meglepő, ha ezek után a szállodaörökösben egy gátlástalan szélhámos benyomását kelti.
Hamarosan azonban mindkettejüknek kapóra jön a negatív imidzs. Gong Chan haldokló nagyapja annak idején kitagadta a lányát, aki akarata ellenére ment férjhez, de halála közeledtével szeretné felkutatni az asszony gyermekét, az ő elveszett lányunokáját. Ezzel a küldetéssel pedig Gong Chant bízza meg. A titkárnő megjegyzése felhívja a férfi a figyelmét a Yoo Rin és az eltűnt nagynéni fiatalkori fotója közötti hasonlóságra. Mivel hősnőnk pénzért szinte mindenféle feladatot hajlandó elvállalni, mi sem egyszerűbb, mint felbérelni, hogy játssza el a kórházban nagyapa elveszett unokáját, hogy az öregember békében hunyhassa le a szemét.
A kegyes csalás azonban túl jól sikerül, ugyanis a nagyapó a váratlan boldogságtól egyszeriben jobban lesz, Gong Chan és Yoo Rin pedig mind jobban és jobban belegabalyodik a saját hazugsága hálójába...

Le Grand Chef 2: Kimchi Battle / 식객 : 김치전쟁

Dél-Koreai Film / 2010
Rendezte: Baek Dong-Hun
Forgatókönyv: Huh Young-Man (comic), Shin Dong-Ik
Főszereplők:  Kim Jung-Eun
                      Jin Goo
                      Wang Ji-Hye
                      Choi Jong-Won

A történet azzal kezdődik, hogy Korea miniszterelnöke látogatást tesz a japán minszterelnöknél, ahol egy vacsora során vitába keverednek, hogy a kimcsi koreai, vagy japán eredetű étel.
A koreai miniszterelnök hazaérkezve elhatározza, hogy a kimcsit megismerteti az egész világgal. E a cél szolgálatában nagyszabású kimcsikészítő versenyt rendeznek. A versenyre benevez Dzsangün, a hölgy aki a japán nagykövetség főszakácsa volt és mostohatestvére, Szungcsan, a mozgó zöldségárus is.
A film, az első részhez hasonlóan, képregényadaptáció. Szungcsan és a barátnője, bár más színészek személyesítik meg őket és a hátterük is más kissé, visszatérő karakterek.
Az izgalmas verseny mellett nem marad el a különféle emberi sorsok bemutatása sem, ami nélkül egy koreai dráma nem lenne az, ami.