2016. augusztus 24., szerda

Pinocchio / 피노키오

Dél-Koreai sorozat  / 2014

Epizód: 20
Rendező: Jo Soo-Won
Szereplők:
Lee Jong Suk 

Park Shin Hye
Kim Young Kwang
Lee Yoo Bi  


Gi Ho Sang tűzoltóparancsnok boldogan él feleségével és két igen okos fiával. Egy nap tűz üt ki egy gyárban, ahol ő és pár embere életét veszti. Ho Sangot teszik meg felelőssé, a média teljesen szétcincálja a családot, emiatt felesége öngyilkosságot követ el kisebbik fiával, a nagyobbik fiú pedig egyedül marad bosszújával Song Cha Ok riporter felé.
Ho Sang kisebbik fia túléli és valódi személyazonosságát titokban tartva örökbe fogadják egy vidéki kis faluban, ahol a sors fintoraként Cha Ok volt férjével és vele egy idős lányával kell élnie. 13 év alatt valódi családdá vállnak és végül Szöulba költöznek, hogy a már egyetemet végzett In Ha jó munkát találjon magának riporterként.

2016. augusztus 17., szerda

Sungkyunkwan Scandal / 성균관 스캔들

Dél-Koreai sorozat / 2010
Epizód: 20
Rendezők: Kim Won Suk, Hwang In Hyuk
Forgatókönyv: Kim Tae Hee
A forgatókönyv alapjául Jung Eun Gwol "A Konfuciánusz SungKyunKwani diákok élete" című kétrészes regénye szolgált.
Főszereplők: Park Yoo-Chun
                    Park Min-Young
                    Song Joong-Ki
                    Yoo Ah-In

A SungKyunKwan botrány a késői Csoszun uralkodó, Jeongjo király (Yi San) korában játszódik, és az események négy ifjú egyetemi hallgató hőstettei és szerelemi élete, (sokszöge) körül forognak.
Az öccse betegsége miatt magát férfiruhába bújtató és írnokként dolgozó éleseszű leány, Kim Yoon Hee, egy nap hazaérkezvén szembesülni kénytelen azzal a ténnyel, hogy adósságuk miatt családját hamarosan kilakoltatják, őt magát az adósság fejében feleségül adják a Hadügy miniszterhez. Ezért, hogy elkerülje kilátástalan helyzetét, vállalva minden veszélyt, pénzért cserevizsgázónak jelentkezik, és öccse neve alatt elindul az egyetem kapuja felé, hol az események váratlan alakulása folytán királyi parancsra ő maga válik SungKyunKwan diákjává.
Kim Yoon Shikként itt köt barátságot az okos és becsületes Lee Sun Joon-nal, az aranyifjú Goo Yong Ha-val és a lázadó Moon Jae Shin-nel. E négyes különös és különlegesen pikáns barátságának alakulását követhetjük nyomon, különös tekintettel a tényre, hogy főhősünk egy leány, és mint tudjuk, előbb vagy utóbb, de fény derül az igazságra.



Two Weeks / 투윅스

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16
Rendezte: Son Hyung Suk, Choi Jung Kyu
Forgatókönyv: So Hyun Kyung
Főszereplők: Lee Joon-Gi

Jang Tae San nem él épp irigylésre méltó életet. Egy zálogházban dolgozik, napról napra él, nem igazán érdekli semmi sem. Egyik nap 8 éve elhagyott barátnője keresi fel, miszerint anno megtartotta közös gyermeküket, és annak most csontvelő átültetésre van szüksége. Tae San pedig apa lévén lehetséges donor. Mivel a vizsgálatok pozitívak lettek Tae San majd repül örömében, hogy segíthet kicsi lányán. Azonban az élet sosem úgy alakul, ahogyan azt várjuk. Moon Il Seok megöli barátnőjét, és Tae San-ra tereli a gyilkosságot, aki immár harmadjára menne börtönbe Il Seok helyett. Azonban ezt nem engedheti meg, hiszen 2 hét múlva ott kell lennie kislánya műtétén, mint donor. Ha börtönbe megy, ott megölik Il Seok emberei, ha nem, akkor mind a két fél üldözni fogja. A sztoriba bekapcsolódik még Seung Woo, aki Tae San volt barátnőjének jegyese, és aki eszét vesztve üldözi Tae San-t. Valamint itt van még Jae Kyung, aki már évek óta le akarja leplezni Il Seok-ot. Tehát kezdetét veszi egy eszeveszett hajsza amely két hétig tart.

2016. augusztus 14., vasárnap

Scholar Who Walks The Night / 밤을 걷는 선비

Dél-Koreai sorozat manga alapján / 2015
Epizód: 20 
Eredeti képregény: Jo Juhi, Han Seunghi
Rendezte: Lee Seungjun
Forgatókönyv: Jo Juhi, Han Seunghi, Jang Hyunju
Főszereplők:  Lee Joon-Gi 
                     Lee Yu-Bi
                     Lee Soo-Hyuk
                     Shim Chang-Min

Csoszun évszázadainak fiktív éveiben járunk. Kim Sung Yeol, mint Jung Hyun koronaherceg gyerekkori barátja, és birodalmi tudósa, boldogan tervezi közelgő házasságát szerelmével, Myeong Hee-vel, amikor is belecsöppen egy olyan eseménysorozatba, melyre nem volt felkészülve. Az ifjú koronaherceg beavatja abba az immár 200 éve tartó titokba, mely királyról királyra száll, miszerint is van egy Vérszívó a palotában, akinek köszönhetik a királyok uralkodásukat, és minden koronahercegnek be kell hódolnia ezelőtt a lény előtt, hogy királlyá válhasson. Ez a Vérszívó, Gwi dönt a koronahercegnék sorsáról is, így aki kicsit sem nyeri el tetszését illetve ha nyomást akar gyakorolni a koronahercegre vagy magára a királyra, akkor azonnal megöli. Jung Hyun szembe akar szállni ezzel a Vérszívóval, és ehhez írt egy saját memorandumot is, melyben megtalálta a módját Gwi megsemmisítésére. Miután Sung Yeol végighallgatta ezen történetet, elhatározta, hogy mindenben a segítségére lesz a koronahercegnek, ám Gwi gyorsabb volt, és így nem sikerült véghez vinniük tervüket, ráadásul Sung Yeol egy hatalmas terhet kapott a vállára, mely következtében ő maga lett a Vérszívók Örzője, így neki is "Szörnyként" kell tovább élnie, míg rá nem jön, mi is az a titkos terv, ami Gwi-t legyőzhetné.


Love Forecast / 오늘의 연애

Dél-Koreai film / 2015
Rendezte: Park Jin Pyo
Főszereplő: Lee Seung Gi

A szerelem nem egyszerű, ezt tapasztalhatja meg a film két főhőse is, Kang Joon Soo és Kim Hyun Woo. Joon Soo egy kedves, fiatal srác, akinek egy kapcsolata sem tartott tovább 100 napnál. Hyun Woo csinos időjárás-jelentő, aki titokban a felettesével találkozgat. Egyikük szerelmi élete sem tökéletes, de ők ketten jól megértik egymást, mindent tudnak egymásról, hiszem már 18 éve a legjobb barátok. Ráadásul Joon Soo már nagyon régóta szereti Hyun Woot. Vajon egy 18 éve tartó barátságból lehet szerelem?

Queen In Hyun's Man / 인현왕후의 남자

Dél-Koreai sorozat / 2012
Epizód: 16
Rendező: Kim Byung Soo
Főszereplők: Ji Hyun Woo
                     Yoo In Na

Kim Boong Do azért küzd, hogy In Hyeon királynőt visszahelyezzék a trónra. In Hyeon királynőt a törekvő ágyas, Jang hölgy és emberei mesterkedése miatt távolították el és így lett a magas rangú ágyasból királynő.
Kim Boong Do 300 évet utazik az időben, hogy napjainkban találkozzon Choi Hee Jinnel, a kezdő színésznővel, aki élete szerepére, In Hyeon királynő alakítására készül egy tv sorozatban.

Shaolin Martial Arts / 洪拳与咏春

Hongkongi mozifilm / 1974
Egyéb cím: Hong Quan Yu Yong Chun (HK Title)
Rendezte: Chang Cheh
Forgatókönyv:  Chang Cheh, Ni Kuang
Akció rendező: Tong Gaai, Lau Kar Leung
Főszereplők: Chi Kuan Chun
                    Alexander Fu Sheng
                    Bruce Tong Yim Chaan

A gonosz Machu klán arra készül, hogy minden kung-fu riválisától megszabadul Kínában - egyedül csak egy ősi shaolin iskolát nem sikerült térdre kényszeríteni. De mikor könyörtelen bérgyilkosok végeznek az iskola két legjobb harcosával, a shaolinok kétségbeesésükben az ősi mesterekhez fordulnak segítségért, hátha hajlandók lesznek átadni tudásukat olyan, rég elfeledettnek hitt harcmodorokról, melyekkel megállíthatják kegyetlen ellenfeleiket.





   

2016. augusztus 11., csütörtök

The Wandering Swordsman / 游侠儿

Hongkongi mozifilm / 1970
Egyéb címe: Yau Hap Ngai, You xia er
Rendezte: Chang Cheh
Forgatókönyv: Ni Kuang
Akció rendező: Yuen Cheung Yan, Chan Siu Pang
Főszereplők:  David Chiang Da Wei
                      Lily Li Li Li

Egy vándor kardforgató Yu Hsieh Erh, vidékeket járva keresi a kalandot. Talál is egy csoport banditát, akik épp tervezik, hogy kirabolnak egy konvojt. Eleinte becsapja őket azzal, hogy részt vesz a rablásban, de aztán visszatér, hogy bosszút álljon rajtuk.