2016. augusztus 17., szerda

Sungkyunkwan Scandal / 성균관 스캔들

Dél-Koreai sorozat / 2010
Epizód: 20
Rendezők: Kim Won Suk, Hwang In Hyuk
Forgatókönyv: Kim Tae Hee
A forgatókönyv alapjául Jung Eun Gwol "A Konfuciánusz SungKyunKwani diákok élete" című kétrészes regénye szolgált.
Főszereplők: Park Yoo-Chun
                    Park Min-Young
                    Song Joong-Ki
                    Yoo Ah-In

A SungKyunKwan botrány a késői Csoszun uralkodó, Jeongjo király (Yi San) korában játszódik, és az események négy ifjú egyetemi hallgató hőstettei és szerelemi élete, (sokszöge) körül forognak.
Az öccse betegsége miatt magát férfiruhába bújtató és írnokként dolgozó éleseszű leány, Kim Yoon Hee, egy nap hazaérkezvén szembesülni kénytelen azzal a ténnyel, hogy adósságuk miatt családját hamarosan kilakoltatják, őt magát az adósság fejében feleségül adják a Hadügy miniszterhez. Ezért, hogy elkerülje kilátástalan helyzetét, vállalva minden veszélyt, pénzért cserevizsgázónak jelentkezik, és öccse neve alatt elindul az egyetem kapuja felé, hol az események váratlan alakulása folytán királyi parancsra ő maga válik SungKyunKwan diákjává.
Kim Yoon Shikként itt köt barátságot az okos és becsületes Lee Sun Joon-nal, az aranyifjú Goo Yong Ha-val és a lázadó Moon Jae Shin-nel. E négyes különös és különlegesen pikáns barátságának alakulását követhetjük nyomon, különös tekintettel a tényre, hogy főhősünk egy leány, és mint tudjuk, előbb vagy utóbb, de fény derül az igazságra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése