2016. szeptember 11., vasárnap

Rooftop Prince / 옥탑방 왕세자

Dél-Koreai sorozat 2012
Epizód: 20

Szereplők:
Park Yoo-chun / Micky
 Han Ji Min
 Jun Min Seo
 Lee Tae Sung
 Jung Yoo Mi


Lee Gak a korona várományosa és apró fiúcskaként egy gyönyörű lányt szeretne elvenni feleségül. Az apukájának se kell több, rögvest kerít neki egy asszonykát.
Bu Yong és Hwa Yong testvérek. Hwa Yong mindenáron hercegnő szeretne lenni, de apja a húgát Bu Yongot szánja a herceg feleségének. Azért hogy elérje, amit akar Hwa Yong "véletlenül" (naná, hogy nem) megégeti húga arcát, aki így nem csak nem lesz a herceg felesége, de bónuszként egész életére kapott egy heget az arcára. A házasság után pár évvel a herceg hiába ápol jó viszonyt feleségével, sógornőjével mindig örömmel beszélget, különböző feladványokat talál ki, egyszóval nagyon jól kijönnek, ami a hercegnőnek egyáltalán nem tetszik.
Később a hercegnőt holtan találják a palotához közeli tóban. A herceg (Lee Gak) nem nyugszik és eltökéli, hogy utána jár az általa feltételezett gyilkosságnak. Segítségként felkeres három a "szakmájában" profi férfit: Song Man Bo-t, akit csodagyereknek tartottak, de mivel egy ágyas fia volt, nem tudott hivatalnokként vizsgát tenni, és korábban megoldott már egy gyilkossági ügyet, Woo Yong Sool-t, a kiváló harcost, Do Chi San-t, aki a palotában eunuchként túl szoros kapcsolatba kerül a giszengekkel, viszont így minden pletykát ismer. Ők négyen kezdnek nyomozni a gyilkos után, a nyomok egy emberhez vezettek, és a keresésére indulnak, de üldözni kezdik őket, a négyes fogat pedig egy "csoda" folytán megmenekül, de nem akárhogy. 300 évet ugranak előre az időben.
A fenti eseményekkel párhuzamosan láthatjuk a 300 évvel későbbi időt, amikor Park Ha és Hong Se Na ( Boo Yong és Hwa Yong reinkarnációi) szülei összeházasodnak. Se Na nem tud megbarátkozni mostoha kistestvérével. (és nem is akar) Hogy megszabaduljon tőle, hagyja hogy Park Hát elvigye egy teherautó. 
Pár évvel később Park Ha felnőtt és amerikában dolgozik, ahol Tae Yong ( a koronaherceg reinkarnációja) meglátja a lányt és barátja (Tae Moo) unszolására egy képeslapra írt szöveggel randira hívja. Erre azonban sosem kerül sor, mert még aznap Tae Moo egy verekedés során a vízbe bokszolja Tae Yongot, akit nem ment ki, hanem hagy meghalni.
A szálak végül Koreában futnak össze, amikor Park Ha szüleit kutatva hazaköltözik (csak a mostohaanyját és testvérét találja meg, mert édesapja meghal) és megjelenik a lakásában a négy időutazó, aki a hercegnőt és annak gyilkosát próbálják előkeríteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése