2015. február 11., szerda

The Three Musketeers / 삼총사

Egyéb cím: 삼총사 / Samchongsa
Dél-Koreai sorozat / 2014
Epizód: 12
Rendezte: Kim Byung Soo
Forgatókönyvet írta: Song Jae Jung
Főszereplők:
Jung Yong Hwa: Park Dal Hyang
Lee Jin Wook: Crown Prince So Hyun
Yang Dong-Geun: Heo Seung-Po
Jung Hae-In:  An Min-Seo
Seo Hyun-Jin: Yoon-Seo
Yu In-Young: Jo Mi-Ryeong
Kim Myung-Soo: King Injo

Az Úr 1636. esztendejében, a hanyatlóban lévő Ming birodalom és a megerősödő Mandzsu/Csing dinasztia szembenállása miatt Csoszun népe nehéz döntések előtt áll. A gyenge és politikai pártok bábjaként uralkodó Injo királyt még mindig kísérti országának első mandzsu megszállása, míg fia, a trónörökös Sohyeon herceg minden erejével igyekszik megakadályozni egy újabb katasztrófát.
A mandzsu birodalom követei útnak indulnak Csoszun fővárosa felé, hogy a korábban a Ming uralkodót támogató királyt az új, Csing dinasztia hűbéreseivé tegyék. A király ármánykodó miniszterei Kim Jajum vezetésével igyekeznek hamarabb felmérni a helyzetet, hogy saját pozícióikat megvédhessék egy esetlegesen kialakuló konfliktusban. Követeket küldenek a mandzsuk tábornokához, Yong Goldae-hez egy félszemű harcos és egy titokzatos szépség, Miryung személyében.
Ezekben a vészterhes időkben érkezik a birodalmi fővárosba az ifjú Park Dalhyang, hogy részt vegyen a katonai felvételi vizsgán, és feleségül vegye Kang Yoonseo kisasszonyt, akivel évekkel korábban, gyerekfejjel hűséget fogadtak egymásnak. Ám rögtön megérkezését követően meglepetések sorozata fogadja őt. Találkozik a palotán kívül titokban tevékenykedő Sohyeon herceggel és annak két hű testőrével, Heo Seungpóval és An Minseo-val; szemtanúja lesz egy államellenes összeesküvésnek; és rá kell jönnie, hogy a lány, akiért éveken át epekedett, már rég férjnél van.
Vajon együtt sikerül megakadályozniuk egy újabb háborút?

 Ez a rendkívül nagy költségvetésű és a csatorna által ambíciózus módon legalább három évadra tervezett sorozat a 2014-es év őszi premierjeinek egyik legjobban várt szériája lett. A történet kiválóan ülteti át a 17. századi Csoszun világába Alexandre Dumas megegyező című kalandregényét, köszönhetően a remek forgatókönyvnek és fantasztikus operatőri munkának. Akárcsak a regényben, itt is birodalmak sorsa múlik azon, hogy a királyhoz hű testőrség hogyan képes leleplezni az összeesküvőket, megfékezni a külső fenyegetést, és megóvni országuk becsületét

2015. február 3., kedd

Rurouni Kenshin: The Legend Ends - るろうに剣心 伝説の最期編

Japán film / 2014 

Rendezte: Keishi Ohtomo
Főszereplők:
Takeru Sato - Kenshin Himura
Tatsuya Fujiwara - Makoto Shishio
Emi Takei -  Kaoru Kamiya
Yu Aoi - Megumi Takani
Munetaka Aoki - Sanosuke Sagara
Yosuke Eguchi - Hajime Saito
Yusuke Iseya - Aoshi Shinomori
Kazufumi Miyazawa - Toshimichi Ookubo 




Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno - るろうに剣心 京都大火編

Japán film / 2014
Rendezte:Keishi Ohtomo
Operatőr: Takuro Ishizaka
Forgatókönyvíró: Nobuhiro Watsuki

Főszereplők: 
Takeru Sato (Kenshin Himura)
Emi Takei (Kaoru Kamiya)
Tatsuya Fujiwara (Makoto Shishio)
Yosuke Eguchi (Hajime Saito)
Yusuke Iseya (Aoshi Shinomori)
Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara)
Yu Aoi (Megumi Takani)


A Ruróni Kensin, a 19. századi, modernizálódni kezdő Japánban játszódó manga filmadaptációjának folytatásában az egykori orvgyilkos Kensin, aki megfogadta, hogy nem öl többet, most saját utódjával kerül szembe, aki a kormány megdöntésével akar Japán felett uralmat szerezni.

Rurouni Kenshin - るろうに剣心

Japán film  / 2012
Alapmű: Watsuki Nobuhiro Rurouni Kenshin című mangasorozata alapján.

Rendező:Keishi Ohtomo
Forgatókönyvíró:  Kiyomi Fujii, Keishi Ohtomo
Főszereplők:
Takeru Sato, mint Himura Kensin, a hajdani orgyilkos, aki megesküdött rá, hogy soha többé nem gyilkol.
Emi Takei, mint Kamija Kaoru, az elhunyt apja kendó iskoláját fenntartó idealista lány.
Munetaka Aoki, mint Szagara Szanoszuke, az utcai harcos, aki Kensin barátja és harcostársa lesz.
Yu Aoi, mint Takani Megumi, egy orvos család leszármazottja, akit Takeda ópiumkészítésre kényszerít.
Koji Kikkawa, mint Udó Dzsin-e, egy őrült kardforgató, aki Hitokiri Battószainak adja ki magát, és rettegésben tartja Tokiót.
Yosuke Eguchi, mint Szaitó Hadzsime, a Sinszengumi egykori tagja, aki jelenleg rendőrként dolgozik, Fudzsita Goró álnéven. Kensin régi ellenlábasa.

A film cselekménye a meidzsi-restauráció fiktív szakaszában játszódik, és egy Himura Kensin nevű vándorló kardforgató történetét meséli el, aki régebben orgyilkosként tevékenykedett, Hitokiri Battószai néven. A bakumacu után Kensin megfogadja, hogy nem öl többé, életét pedig vándorként folytatja, hogy segíthessen a rászorulókon, így próbálva jóvátenni múltbéli rémtetteit. Állandó társa a derekán viselt szakabató, a fordított élű kard.
A toba-fusimi ütközet végén Hitokiri Battószai elhagyja a csatateret, mikor hallja az ünneplő harcostársait. Évekkel később felbukkan Tokióban, magát már Himura Kensinnek hívva, és találkozik a kendó dódzsó tulajdonos Kamija Kaoruval, aki édesapja küzdőstílusát, a Kamija kassin-rjút akarja átadni tanítványainak. A lánynak egyetlen diákja van, a még gyerek Mjódzsin Jahiko. Kensin megpihen Kaouruéknál, miután legyőzte Takeda Kanrjú banditáit, és felfedi sötét titkát a lány előtt. Ekkor jelenik meg a Takeda elől menekülő Takani Megumi, akit a bűnbáró ópiumkészítésre kényszerített. Megumi csatlakozik a kis csapathoz, és orvosként nagyon sok ember életét megmenti, amikor Takeda emberei patkányméreggel mérgezik meg a környék valamennyi kútját. Takedát véglegesen meggyűlölve, Megumi elhatározza, hogy ő maga végez a gengszterrel , de csapdába esik. Kensin – kiegészülve az utcai harcossal, Szagara Szanoszukéval – betör Takeda birtokára, és legyőzi annak összes emberét. Szaitó Hadzsime segítségével kicselezik a Gatling-géppuska mögül lövöldöző Takedát, és elfogják a bűnvezért. Megmentik Megumit, de a nő elárulja Kensinnek, hogy Kaoru élete veszélyben forog.

A Tokióban Hitokiri Battószai néven gyilkoló kardforgató – aki Kensin régi, ívelt markolatú kardjával küzd, amit a vándor maga mögött hagyott a harcmezőn – elrabolta a barátját, hogy harcot provokáljon ki Kensintől. A harcos – Udó Dzsin-e – többször is megsebzi az egykori orgyilkost, mire emeli a tétet. Különleges technikájával összeszorítja Kaoru nyelőcsövét, mire Kensinből előtörnek orgyilkosi vonásai, és már nem legyőzni akarja ellenfelét, hanem megölni. Kensin felülkerekedik az ál-Battószain, de mielőtt még végezne vele, Kaoru megtöri a varázslatot. Dzsin-e nem képes elviselni a szégyent, és végez magával. Kensin visszaviszi Kaorut a dódzsóba, és elárulja neki, hogy ez a hely immáron a közös otthonuk.