2015. február 3., kedd

Rurouni Kenshin - るろうに剣心

Japán film  / 2012
Alapmű: Watsuki Nobuhiro Rurouni Kenshin című mangasorozata alapján.

Rendező:Keishi Ohtomo
Forgatókönyvíró:  Kiyomi Fujii, Keishi Ohtomo
Főszereplők:
Takeru Sato, mint Himura Kensin, a hajdani orgyilkos, aki megesküdött rá, hogy soha többé nem gyilkol.
Emi Takei, mint Kamija Kaoru, az elhunyt apja kendó iskoláját fenntartó idealista lány.
Munetaka Aoki, mint Szagara Szanoszuke, az utcai harcos, aki Kensin barátja és harcostársa lesz.
Yu Aoi, mint Takani Megumi, egy orvos család leszármazottja, akit Takeda ópiumkészítésre kényszerít.
Koji Kikkawa, mint Udó Dzsin-e, egy őrült kardforgató, aki Hitokiri Battószainak adja ki magát, és rettegésben tartja Tokiót.
Yosuke Eguchi, mint Szaitó Hadzsime, a Sinszengumi egykori tagja, aki jelenleg rendőrként dolgozik, Fudzsita Goró álnéven. Kensin régi ellenlábasa.

A film cselekménye a meidzsi-restauráció fiktív szakaszában játszódik, és egy Himura Kensin nevű vándorló kardforgató történetét meséli el, aki régebben orgyilkosként tevékenykedett, Hitokiri Battószai néven. A bakumacu után Kensin megfogadja, hogy nem öl többé, életét pedig vándorként folytatja, hogy segíthessen a rászorulókon, így próbálva jóvátenni múltbéli rémtetteit. Állandó társa a derekán viselt szakabató, a fordított élű kard.
A toba-fusimi ütközet végén Hitokiri Battószai elhagyja a csatateret, mikor hallja az ünneplő harcostársait. Évekkel később felbukkan Tokióban, magát már Himura Kensinnek hívva, és találkozik a kendó dódzsó tulajdonos Kamija Kaoruval, aki édesapja küzdőstílusát, a Kamija kassin-rjút akarja átadni tanítványainak. A lánynak egyetlen diákja van, a még gyerek Mjódzsin Jahiko. Kensin megpihen Kaouruéknál, miután legyőzte Takeda Kanrjú banditáit, és felfedi sötét titkát a lány előtt. Ekkor jelenik meg a Takeda elől menekülő Takani Megumi, akit a bűnbáró ópiumkészítésre kényszerített. Megumi csatlakozik a kis csapathoz, és orvosként nagyon sok ember életét megmenti, amikor Takeda emberei patkányméreggel mérgezik meg a környék valamennyi kútját. Takedát véglegesen meggyűlölve, Megumi elhatározza, hogy ő maga végez a gengszterrel , de csapdába esik. Kensin – kiegészülve az utcai harcossal, Szagara Szanoszukéval – betör Takeda birtokára, és legyőzi annak összes emberét. Szaitó Hadzsime segítségével kicselezik a Gatling-géppuska mögül lövöldöző Takedát, és elfogják a bűnvezért. Megmentik Megumit, de a nő elárulja Kensinnek, hogy Kaoru élete veszélyben forog.

A Tokióban Hitokiri Battószai néven gyilkoló kardforgató – aki Kensin régi, ívelt markolatú kardjával küzd, amit a vándor maga mögött hagyott a harcmezőn – elrabolta a barátját, hogy harcot provokáljon ki Kensintől. A harcos – Udó Dzsin-e – többször is megsebzi az egykori orgyilkost, mire emeli a tétet. Különleges technikájával összeszorítja Kaoru nyelőcsövét, mire Kensinből előtörnek orgyilkosi vonásai, és már nem legyőzni akarja ellenfelét, hanem megölni. Kensin felülkerekedik az ál-Battószain, de mielőtt még végezne vele, Kaoru megtöri a varázslatot. Dzsin-e nem képes elviselni a szégyent, és végez magával. Kensin visszaviszi Kaorut a dódzsóba, és elárulja neki, hogy ez a hely immáron a közös otthonuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése