2015. február 11., szerda

The Three Musketeers / 삼총사

Egyéb cím: 삼총사 / Samchongsa
Dél-Koreai sorozat / 2014
Epizód: 12
Rendezte: Kim Byung Soo
Forgatókönyvet írta: Song Jae Jung
Főszereplők:
Jung Yong Hwa: Park Dal Hyang
Lee Jin Wook: Crown Prince So Hyun
Yang Dong-Geun: Heo Seung-Po
Jung Hae-In:  An Min-Seo
Seo Hyun-Jin: Yoon-Seo
Yu In-Young: Jo Mi-Ryeong
Kim Myung-Soo: King Injo

Az Úr 1636. esztendejében, a hanyatlóban lévő Ming birodalom és a megerősödő Mandzsu/Csing dinasztia szembenállása miatt Csoszun népe nehéz döntések előtt áll. A gyenge és politikai pártok bábjaként uralkodó Injo királyt még mindig kísérti országának első mandzsu megszállása, míg fia, a trónörökös Sohyeon herceg minden erejével igyekszik megakadályozni egy újabb katasztrófát.
A mandzsu birodalom követei útnak indulnak Csoszun fővárosa felé, hogy a korábban a Ming uralkodót támogató királyt az új, Csing dinasztia hűbéreseivé tegyék. A király ármánykodó miniszterei Kim Jajum vezetésével igyekeznek hamarabb felmérni a helyzetet, hogy saját pozícióikat megvédhessék egy esetlegesen kialakuló konfliktusban. Követeket küldenek a mandzsuk tábornokához, Yong Goldae-hez egy félszemű harcos és egy titokzatos szépség, Miryung személyében.
Ezekben a vészterhes időkben érkezik a birodalmi fővárosba az ifjú Park Dalhyang, hogy részt vegyen a katonai felvételi vizsgán, és feleségül vegye Kang Yoonseo kisasszonyt, akivel évekkel korábban, gyerekfejjel hűséget fogadtak egymásnak. Ám rögtön megérkezését követően meglepetések sorozata fogadja őt. Találkozik a palotán kívül titokban tevékenykedő Sohyeon herceggel és annak két hű testőrével, Heo Seungpóval és An Minseo-val; szemtanúja lesz egy államellenes összeesküvésnek; és rá kell jönnie, hogy a lány, akiért éveken át epekedett, már rég férjnél van.
Vajon együtt sikerül megakadályozniuk egy újabb háborút?

 Ez a rendkívül nagy költségvetésű és a csatorna által ambíciózus módon legalább három évadra tervezett sorozat a 2014-es év őszi premierjeinek egyik legjobban várt szériája lett. A történet kiválóan ülteti át a 17. századi Csoszun világába Alexandre Dumas megegyező című kalandregényét, köszönhetően a remek forgatókönyvnek és fantasztikus operatőri munkának. Akárcsak a regényben, itt is birodalmak sorsa múlik azon, hogy a királyhoz hű testőrség hogyan képes leleplezni az összeesküvőket, megfékezni a külső fenyegetést, és megóvni országuk becsületét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése