2016. december 18., vasárnap

Hana Yori Dango / 花より男子

Japán sorozat / 2005
Epizód 9
Egyéb cím: Boys Before Flowers ; Boys Over Flowers F4
Rendező: Ishii Yasuharu, Yamamuro Daisuke, Katayama Osamu
Írta:  Kamio Yoko
Főszereplők: Matsumoto Jun
                    Oguri Shun
                    Matsude Shota


Makino egy elit iskolába jár, bár szülei alig keresnek valamit, mindent megtesznek azért hogy lányuk neves iskolában tanuljon és később jó munkahelye legyen. Az összes tanulónak a szülei valamilyen nemzetközi cég vezetője, így Makino eleve kilóg a sorból. Az iskolában a négy leghelyesebb (és leggazdagabb) fiúnak (akit mindenki csak F4-nak hív) egyik könnyed szórakozása, hogy kiszemelnek egy szerencsétlent az iskolából, akinek egy piros lapot hagynak a szekrényében. Innentől kezdve az iskola tanulói úgy bánnak ezzel a diákkal ahogy akarnak, a legtöbbször megalázzák, bántalmazzák. Makinónak sem sikerül észrevétlen maradnia, ő is piros lapot kap, ám a  lány egyáltalán nem bizonyul könnyű esetnek, ami megtetszik nem csak az F4-os Ruinak, hanem a négyes vezetőjének is Tsukasának.


2016. november 27., vasárnap

Oda Nobunaga / 織田信長

Japán film / 1998

Rendezte: ?
Forgatókönyv: ?
Főszereplő: Kimura Takuya

A japán történelem szengoku-korszakának egyik legjelentősebb hadura, daimjója volt. Oda Nobuhide második fiaként született. Édesapja sugo (katonai kormányzó) volt, családja pedig kisebb földterületekkel rendelkezett Ovari tartományban. Gyermekkorában és korai tizenévesként közismert volt bizarr viselkedéséről, amivel kiérdemelte az "Ovari bolondja" gúnynevet. Ő ismerte fel Japánban elsőként a nyugati fegyverek jelentőségét, és ennek köszönhetően sikerült Japán jelentős részét meghódítania és egyesítenie. Kalandos életének korai szakaszát dolgozza fel ez a film.

Pricelles / あるわけねぇだろ, んなもん!

Japán sorozat / 2012
Epizód: 10
Rendező: Suzuki Masayuki, Hirano Shin
Forgatókönyv: Furuya Kazunao
Főszereplő: Kimura Takuya

Mit szólnátok, ha egyik napról a másikra kirúgnának a munkahelyetekről, és hirtelen felrobbanna a lakásotok? Kindaichi Fumióval ez történik. Átlagos alkalmazott, akit szeretnek a munkatársai és a cég ügyfelei. Mégis egy nap a parkban ébred egy papírdobozzal takarózva, teljesen nincstelenül. Se állás, se pénz, se lakás. Hamarosan megváltozik az értékrendje, mi az, ami értékes, és mi az, ami felbecsülhetetlen. Jó szívvel ajánlom ezt a sorozatot, jókat derülhetünk a kalandjain.


2016. november 8., kedd

The Masked Fencer / 가면무사

Dél-Koreai Banjum drama TVXQ-val / 2005

1 részes, 22 perces

 TVXQ tagok: ( Micky )Park Yoo-Chun, U-Know Yun-Ho, Shim Chang-Min, Hero Jae-Joong, Xiah Junsu

Főszereplők: 
(Micky) Park Yoo-Chun, U-Know Yun-Ho, Jang Hee-Jin   

A Csoszon-dinasztia idején játszódó történetben Yun-Ho egy gazdag család örököse, aki házasságra készül egy ifjú nemes hölggyel. A kisasszony szívét azonban már elrabolta egy álarcos kardforgató, akiről kiderül, hogy nem más, mint Yoo Chun, Yun-Ho úrfi szolgája.
 

 

2016. november 6., vasárnap

Space Battleship Yamato / 宇宙戦艦ヤマト

Japán Film / 2010
Rendezte: Takashi Yamazaki
Forgatókönyv:  Leiji Matsumoto
Főszereplők: Kimura Takuya

2199-ben, öt évvel a Gamiloniaiak támadása után a megmaradt emberiség a föld alá kényszerült, hogy biztonságban legyenek a sugárzott földtől. Egy nap, az egykori pilóta, Susumu Kodai felfedez egy kapszulát, ami az Iscandar bolygóról származik, és ami megmutatja, hogy lehet eltávolítani a sugárzást a Föld felszínéről. Az Earth Defense Force újraépíti a csatahajóját, majd elindulnak az Iscandar bolyóra, reménykedve abban, hogy megmenthetik a Földet, vagy egy éven belül kihal ez emberiség

.

Jang Ok Jung /장옥정, 사랑에 살다

Egyéb cím: Living by Love
Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 24

Rendező:  Boo Sung-Chul
Forgatókönyv: Choi Jung-Mi (novel & screenplay
Főszereplők:
Kim Tae Hee - Jang Ok Jung
Yoo Ah In - King Suk Jong
Hong Soo Hyun - Quenn In Hyeon
Jae Hee - Hyun Chi Soo

Ez a romantikus dráma a híres-hírhedt Jang Hee Binről szól, aki udvarhölgyből, Sukjong király ágyasa lesz. Később, miután koholt vádakkal sikeresen eltávolíttatja In Hyun királynét, ő maga lép a helyébe. Kedvenc sorozatomból, a Dong Yi-ból ismerős a történet.
A készítők azt ígérik, mivel ez már a kilencedik megfilmesítése lesz Jang Hee Binnek, ezért nem a szokásos, a rendkívül okos, számító és hataloméhes nőről szóló történetet szedik elő, hanem a divattervező, kozmetikum készítő Jang Ok Jung udvarhölgyet szeretnék bemutatni.

The Girl Who Sees Smells / 냄새를 보는 소녀

Dél-Koreai sorozat  2015
Epizód: 16

Rendező: Baek Soo-Chan
Író: Man Chwi (eredeti képregény), Lee Hee-Myung

Főszereplők:
Park Yoo Chun - Choi Moo Gak
Shin Se Kyung - Choi Eun Sol / Oh Cho Rim
Nam Goong Min - Kwon Jae Hee
Yoon Jin Seo - Yum Mi
 
Choi Eun Sol egy nap arra érkezik haza az iskolából, hogy egy fekete csuklyás férfi elkábította(megölte?) a szüleit. A lányt is üldözőbe veszi, de egy autó elgázolja menekülés közben, így kórházba kerül.
Eközben Choi Moo Gak húga Choi Eun Sol iskolai buszbaleset miatt szintén kórházba szállítják. A tettes tévedésből a "rossz" Eun Solt öli meg. Moo Gak arra teszi fel az életét, hogy megtalálja húga gyilkosát.
3 év elteltével Eun Sol semmire sem emlékszik, arról hogy a szüleivel mi történt. Egy tanúvédelmi programnak köszönhetően Oh Cho Rim nevet viseli. A hosszan tartó kóma miatt különleges képességre tesz szert. Képes látni az illatokat.
Ez a képesség hozza össze Moo Gakkal, aki eredménytelenül próbál bejutni egy nyomozó egységbe. Közös erővel kezdenek ügyeket megoldani, felfedni a 3 évvel ezelőtt történteket.

 

Snow Lotus / 설련화

Dél-Koreai dráma special / 2015
Epizód: 2
Rendezte: Song Hyun-Wook
Forgatókönyv: Min Ji-Eun
Főszereplők:
Ji Jin-Hee
Lee Ji-Ah

Soo-hyun egy játékfejlesztő cég vezérigazgatója, Yeon-hee pedig egy rajzszakos hallgató, aki oktat is. Éber álmaikban mindketten visszarepülnek a Csoszon-korba, ahol a férfi tudósként, a nő nemes hölgyként élt. A férfinak álcázott Yeon-hee a vállalati gyermek rajzverseny folytán a cég tervezési osztályán találja magát. Amikor megtudja, hogy milyen figurák formatervezésével kell foglalkoznia, rájön, hogy a főnöke és ő éjjelente az ezeréves kapcsolatukról álmodik. Vajon képesek lesznek-e a modern korban beteljesíteni a szerelmüket?

A havasi lótusz azon kevés növények egyike, amelyek képesek megélni a kemény hidegben. Jelentése: tisztaságot és reményt adó szilárd, állhatatos szerelem.
Lucid (tudatos, éber, tiszta) álom: olyan álom, melynek során az alvó személy felismeri és tisztában van azzal, hogy álmodik.




She was pretty / 그녀는 예뻤다

Dél-Koreai sorozat / 2015
Epizód: 16

Rendezte: Jung Dae-Yoon
Forgatókönyv: Jo Sung-Hee
Főszereplők:
Hwang Jung Eum - Kim Hye Jin / Jackson
Park Seo Joon - Ji Sung Joon
Go Joon Hee - Min Ha Ri
Choi Shi Won - Kim Shin Hyuk

Kim Hye Jin hosszú ideje munkanélküli és barátnőjével él. Kiskorában tipikus szép kislány volt, mára már kikopott eme szépség, és előbújtak az évek során apjától örökölt "szépséghibák" piros arc, extra göndör haj. Mivel pénze nem igen van, ízlése pedig végképp nincs, így kész katasztrófa megjelenése bármely divatdiktátor számára.
Élete mélypontján felkeresi gyerekkori barátja (első szerelme) Sung Joon, aki még gyerekként amerikába költözött, hogy ennyi év után találkozzanak újra. Hye Jin viszont az utolsó pillanatban megfutamodik, szégyenli magát és csinos barátnőjét küldi el maga helyett, aki azt hazudja hogy elköltözik, így Sung Joon abban a hitben él, hogy gyerekkori barátnője külföldön van.
A sors fintora, hogy a lapnál, ahova Hye Jin bekerül az új igazgatóhelyettes pont Sung Joon lesz, így Hye Jinnek nem kevés erőfeszítésebe telik nem lebukni előtte, emellett megfelelni a zsarnokoskodó Sung Joon elvárásainak.    ( amyolvas.blogspot.hu )

Nobunaga Concerto / 信長協奏曲

Japán sorozat / 2014  ( live-action )

Epizód: 11

Rendezte: Hiroaki Matsuyama
Forgatókönyv: Ayumi Ishii (manga), Masafumi Nishida, Michitaka Okada, Keisuke Uyama

Főszereplők:
Saburou/Oda Nobunaga: Oguri Shun
Kichou: Shibasaki Kou
Ikeda Tsuneoki: Mukai Osamu
Kinoshita Toukichirou/Hashiba Hideyoshi: Yamada Takayuki

Oda Nobunaga a japán történelem egyik legismertebb alakja, a hadakozó fejedelemségek korának egyik nagy hadvezére, akinek az volt a terve, hogy a szétaprózódott országot egyesítse. Saburou egy átlagos középiskolás diák, aki nem sokat tud a történelemről. Egy napon azonban csodás módon a középkorban köt ki, és összefut a fiatal Nobunagával, akivel külsőre szakasztott egyformák. Nobunaga már éppen megunta, hogy ő legyen Nobunaga, és megkéri Saburout, hogy vegye át a helyét, mint az Oda-ház örököse. Saburou elfogadja az ajánlatot, ekkor még mit sem sejtve arról, milyen nehéz is az élet a középkorban...

Ishii Ayumi képregényének feldolgozása, a Fuji TV háromrészes projektjének második darabja, amelyet egy 10 részes animációs sorozat előzött meg, és egy mozifilm követ majd 2015 decemberében.


2016. szeptember 11., vasárnap

Vengeance / 報仇

Honkongi mozifilm / 1970
Egyéb címe Bao Chou
                  Deadly Duo
Rendezte:  Chang Cheh
Akció rendező :Tong Gaai, Yuen Cheung Yan
Főszereplők:  David Chiang Da-We
                            Ti Lung
                     Bruce Tong Yim Chaan 

Shanghaiban a helyi bandavezér szemet vet az opera sztárjának Kuan Yu feleségére, aki bosszúból megfenyegeti a maffia vezért Feng Kai-t. Feng ezért szövezkezik pár nagy tekintélyű barátjával és kivégzik Kuan Yu-t. Kis idő elteltével HouYu érkezik a városba, aki Kuan testvére. A célja egyértelmű: bosszút állni és kegyetlenül megbüntetni a 4 felelőst.


( Bruce Tong Yim Chaan első filmje )


Rooftop Prince / 옥탑방 왕세자

Dél-Koreai sorozat 2012
Epizód: 20

Szereplők:
Park Yoo-chun / Micky
 Han Ji Min
 Jun Min Seo
 Lee Tae Sung
 Jung Yoo Mi


Lee Gak a korona várományosa és apró fiúcskaként egy gyönyörű lányt szeretne elvenni feleségül. Az apukájának se kell több, rögvest kerít neki egy asszonykát.
Bu Yong és Hwa Yong testvérek. Hwa Yong mindenáron hercegnő szeretne lenni, de apja a húgát Bu Yongot szánja a herceg feleségének. Azért hogy elérje, amit akar Hwa Yong "véletlenül" (naná, hogy nem) megégeti húga arcát, aki így nem csak nem lesz a herceg felesége, de bónuszként egész életére kapott egy heget az arcára. A házasság után pár évvel a herceg hiába ápol jó viszonyt feleségével, sógornőjével mindig örömmel beszélget, különböző feladványokat talál ki, egyszóval nagyon jól kijönnek, ami a hercegnőnek egyáltalán nem tetszik.
Később a hercegnőt holtan találják a palotához közeli tóban. A herceg (Lee Gak) nem nyugszik és eltökéli, hogy utána jár az általa feltételezett gyilkosságnak. Segítségként felkeres három a "szakmájában" profi férfit: Song Man Bo-t, akit csodagyereknek tartottak, de mivel egy ágyas fia volt, nem tudott hivatalnokként vizsgát tenni, és korábban megoldott már egy gyilkossági ügyet, Woo Yong Sool-t, a kiváló harcost, Do Chi San-t, aki a palotában eunuchként túl szoros kapcsolatba kerül a giszengekkel, viszont így minden pletykát ismer. Ők négyen kezdnek nyomozni a gyilkos után, a nyomok egy emberhez vezettek, és a keresésére indulnak, de üldözni kezdik őket, a négyes fogat pedig egy "csoda" folytán megmenekül, de nem akárhogy. 300 évet ugranak előre az időben.
A fenti eseményekkel párhuzamosan láthatjuk a 300 évvel későbbi időt, amikor Park Ha és Hong Se Na ( Boo Yong és Hwa Yong reinkarnációi) szülei összeházasodnak. Se Na nem tud megbarátkozni mostoha kistestvérével. (és nem is akar) Hogy megszabaduljon tőle, hagyja hogy Park Hát elvigye egy teherautó. 
Pár évvel később Park Ha felnőtt és amerikában dolgozik, ahol Tae Yong ( a koronaherceg reinkarnációja) meglátja a lányt és barátja (Tae Moo) unszolására egy képeslapra írt szöveggel randira hívja. Erre azonban sosem kerül sor, mert még aznap Tae Moo egy verekedés során a vízbe bokszolja Tae Yongot, akit nem ment ki, hanem hagy meghalni.
A szálak végül Koreában futnak össze, amikor Park Ha szüleit kutatva hazaköltözik (csak a mostohaanyját és testvérét találja meg, mert édesapja meghal) és megjelenik a lakásában a négy időutazó, aki a hercegnőt és annak gyilkosát próbálják előkeríteni.

2016. augusztus 24., szerda

Pinocchio / 피노키오

Dél-Koreai sorozat  / 2014

Epizód: 20
Rendező: Jo Soo-Won
Szereplők:
Lee Jong Suk 

Park Shin Hye
Kim Young Kwang
Lee Yoo Bi  


Gi Ho Sang tűzoltóparancsnok boldogan él feleségével és két igen okos fiával. Egy nap tűz üt ki egy gyárban, ahol ő és pár embere életét veszti. Ho Sangot teszik meg felelőssé, a média teljesen szétcincálja a családot, emiatt felesége öngyilkosságot követ el kisebbik fiával, a nagyobbik fiú pedig egyedül marad bosszújával Song Cha Ok riporter felé.
Ho Sang kisebbik fia túléli és valódi személyazonosságát titokban tartva örökbe fogadják egy vidéki kis faluban, ahol a sors fintoraként Cha Ok volt férjével és vele egy idős lányával kell élnie. 13 év alatt valódi családdá vállnak és végül Szöulba költöznek, hogy a már egyetemet végzett In Ha jó munkát találjon magának riporterként.

2016. augusztus 17., szerda

Sungkyunkwan Scandal / 성균관 스캔들

Dél-Koreai sorozat / 2010
Epizód: 20
Rendezők: Kim Won Suk, Hwang In Hyuk
Forgatókönyv: Kim Tae Hee
A forgatókönyv alapjául Jung Eun Gwol "A Konfuciánusz SungKyunKwani diákok élete" című kétrészes regénye szolgált.
Főszereplők: Park Yoo-Chun
                    Park Min-Young
                    Song Joong-Ki
                    Yoo Ah-In

A SungKyunKwan botrány a késői Csoszun uralkodó, Jeongjo király (Yi San) korában játszódik, és az események négy ifjú egyetemi hallgató hőstettei és szerelemi élete, (sokszöge) körül forognak.
Az öccse betegsége miatt magát férfiruhába bújtató és írnokként dolgozó éleseszű leány, Kim Yoon Hee, egy nap hazaérkezvén szembesülni kénytelen azzal a ténnyel, hogy adósságuk miatt családját hamarosan kilakoltatják, őt magát az adósság fejében feleségül adják a Hadügy miniszterhez. Ezért, hogy elkerülje kilátástalan helyzetét, vállalva minden veszélyt, pénzért cserevizsgázónak jelentkezik, és öccse neve alatt elindul az egyetem kapuja felé, hol az események váratlan alakulása folytán királyi parancsra ő maga válik SungKyunKwan diákjává.
Kim Yoon Shikként itt köt barátságot az okos és becsületes Lee Sun Joon-nal, az aranyifjú Goo Yong Ha-val és a lázadó Moon Jae Shin-nel. E négyes különös és különlegesen pikáns barátságának alakulását követhetjük nyomon, különös tekintettel a tényre, hogy főhősünk egy leány, és mint tudjuk, előbb vagy utóbb, de fény derül az igazságra.



Two Weeks / 투윅스

Dél-Koreai sorozat / 2013
Epizód: 16
Rendezte: Son Hyung Suk, Choi Jung Kyu
Forgatókönyv: So Hyun Kyung
Főszereplők: Lee Joon-Gi

Jang Tae San nem él épp irigylésre méltó életet. Egy zálogházban dolgozik, napról napra él, nem igazán érdekli semmi sem. Egyik nap 8 éve elhagyott barátnője keresi fel, miszerint anno megtartotta közös gyermeküket, és annak most csontvelő átültetésre van szüksége. Tae San pedig apa lévén lehetséges donor. Mivel a vizsgálatok pozitívak lettek Tae San majd repül örömében, hogy segíthet kicsi lányán. Azonban az élet sosem úgy alakul, ahogyan azt várjuk. Moon Il Seok megöli barátnőjét, és Tae San-ra tereli a gyilkosságot, aki immár harmadjára menne börtönbe Il Seok helyett. Azonban ezt nem engedheti meg, hiszen 2 hét múlva ott kell lennie kislánya műtétén, mint donor. Ha börtönbe megy, ott megölik Il Seok emberei, ha nem, akkor mind a két fél üldözni fogja. A sztoriba bekapcsolódik még Seung Woo, aki Tae San volt barátnőjének jegyese, és aki eszét vesztve üldözi Tae San-t. Valamint itt van még Jae Kyung, aki már évek óta le akarja leplezni Il Seok-ot. Tehát kezdetét veszi egy eszeveszett hajsza amely két hétig tart.

2016. augusztus 14., vasárnap

Scholar Who Walks The Night / 밤을 걷는 선비

Dél-Koreai sorozat manga alapján / 2015
Epizód: 20 
Eredeti képregény: Jo Juhi, Han Seunghi
Rendezte: Lee Seungjun
Forgatókönyv: Jo Juhi, Han Seunghi, Jang Hyunju
Főszereplők:  Lee Joon-Gi 
                     Lee Yu-Bi
                     Lee Soo-Hyuk
                     Shim Chang-Min

Csoszun évszázadainak fiktív éveiben járunk. Kim Sung Yeol, mint Jung Hyun koronaherceg gyerekkori barátja, és birodalmi tudósa, boldogan tervezi közelgő házasságát szerelmével, Myeong Hee-vel, amikor is belecsöppen egy olyan eseménysorozatba, melyre nem volt felkészülve. Az ifjú koronaherceg beavatja abba az immár 200 éve tartó titokba, mely királyról királyra száll, miszerint is van egy Vérszívó a palotában, akinek köszönhetik a királyok uralkodásukat, és minden koronahercegnek be kell hódolnia ezelőtt a lény előtt, hogy királlyá válhasson. Ez a Vérszívó, Gwi dönt a koronahercegnék sorsáról is, így aki kicsit sem nyeri el tetszését illetve ha nyomást akar gyakorolni a koronahercegre vagy magára a királyra, akkor azonnal megöli. Jung Hyun szembe akar szállni ezzel a Vérszívóval, és ehhez írt egy saját memorandumot is, melyben megtalálta a módját Gwi megsemmisítésére. Miután Sung Yeol végighallgatta ezen történetet, elhatározta, hogy mindenben a segítségére lesz a koronahercegnek, ám Gwi gyorsabb volt, és így nem sikerült véghez vinniük tervüket, ráadásul Sung Yeol egy hatalmas terhet kapott a vállára, mely következtében ő maga lett a Vérszívók Örzője, így neki is "Szörnyként" kell tovább élnie, míg rá nem jön, mi is az a titkos terv, ami Gwi-t legyőzhetné.


Love Forecast / 오늘의 연애

Dél-Koreai film / 2015
Rendezte: Park Jin Pyo
Főszereplő: Lee Seung Gi

A szerelem nem egyszerű, ezt tapasztalhatja meg a film két főhőse is, Kang Joon Soo és Kim Hyun Woo. Joon Soo egy kedves, fiatal srác, akinek egy kapcsolata sem tartott tovább 100 napnál. Hyun Woo csinos időjárás-jelentő, aki titokban a felettesével találkozgat. Egyikük szerelmi élete sem tökéletes, de ők ketten jól megértik egymást, mindent tudnak egymásról, hiszem már 18 éve a legjobb barátok. Ráadásul Joon Soo már nagyon régóta szereti Hyun Woot. Vajon egy 18 éve tartó barátságból lehet szerelem?

Queen In Hyun's Man / 인현왕후의 남자

Dél-Koreai sorozat / 2012
Epizód: 16
Rendező: Kim Byung Soo
Főszereplők: Ji Hyun Woo
                     Yoo In Na

Kim Boong Do azért küzd, hogy In Hyeon királynőt visszahelyezzék a trónra. In Hyeon királynőt a törekvő ágyas, Jang hölgy és emberei mesterkedése miatt távolították el és így lett a magas rangú ágyasból királynő.
Kim Boong Do 300 évet utazik az időben, hogy napjainkban találkozzon Choi Hee Jinnel, a kezdő színésznővel, aki élete szerepére, In Hyeon királynő alakítására készül egy tv sorozatban.